Menu
Menu
18300963_1297313850384649_7731136110594521270_n-678x470 (1)

Τάρτα με φρούτα της Tonia Vassilakou

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τάρτα με φρούτα και κρέμα της φίλης, Tonia Vassilakou,

μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Υλικά

Υλικά Για Την Ζύμη
1 αυγό
70γρ ζάχαρη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού μαγιά
1 κάψουλα βανίλια
220γρ αλεύρι

Υλικά Για Την Κρέμα
500ml γάλα
Φλούδα από μισό λεμόνι
2 αυγά
80γρ ζάχαρη
30γρ corn flower ή νισεστέ
ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού ή 1/2 λεμονιού

Υλικά Για Την Ζελατίνη
125ml νερό
8γρ corn flower
50γρ ζάχαρη

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάω το αυγό με τη ζάχαρη. Προσθέτω το ελαιόλαδο, τη μαγιά και την βανίλια και ανακατεύω καλά. Προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρω μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την ανοίγω σε φύλλο και την στρώνω σε λαδωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 26εκ. Την τρυπάω με το πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 15-20'. Την αφήνω να κρυώσει.

Χτυπάω το αυγό με τη ζάχαρη. Προσθέτω το ελαιόλαδο, τη μαγιά και την βανίλια και ανακατεύω καλά. Προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρω μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την ανοίγω σε φύλλο και την στρώνω σε λαδωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 26εκ. Την τρυπάω με το πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 15-20'. Την αφήνω να κρυώσει.

Η βάση έγινε υπέροχη και ψήθηκε τόσο όμορφα που έβγαινε από την ταρτιέρα.

Η βάση έγινε υπέροχη και ψήθηκε τόσο όμορφα που έβγαινε από την ταρτιέρα.

Για την κρέμα Βράζω το γάλα με τη φλούδα λεμονιού. Βγάζω τη φλούδα λεμονιού από το κατσαρολάκι και απομακρύνω από τη φωτιά. Σε ένα μπωλ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και το corn flower μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Ρίχνω 2-3 κουταλιές από το ζεστό γάλα στην κρέμα των αυγών. Ξαναβάζω το γάλα στη φωτιά, προσθέτω την υπόλοιπη κρέμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς πάνω στη φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Τότε αφαιρώ από τη φωτιά, προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και αφήνω να κρυώσει βάζοντας μια πλαστική μεμβράνη να ακουμπάει στην επιφάνεια.

Για την κρέμα Βράζω το γάλα με τη φλούδα λεμονιού. Βγάζω τη φλούδα λεμονιού από το κατσαρολάκι και απομακρύνω από τη φωτιά. Σε ένα μπωλ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και το corn flower μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Ρίχνω 2-3 κουταλιές από το ζεστό γάλα στην κρέμα των αυγών. Ξαναβάζω το γάλα στη φωτιά, προσθέτω την υπόλοιπη κρέμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς πάνω στη φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Τότε αφαιρώ από τη φωτιά, προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και αφήνω να κρυώσει βάζοντας μια πλαστική μεμβράνη να ακουμπάει στην επιφάνεια.

Για την ζελατίνα Ανακατεύω το νερό με το corn flower και τη ζάχαρη. Ζεσταίνω ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα μας.

Για την ζελατίνα Ανακατεύω το νερό με το corn flower και τη ζάχαρη. Ζεσταίνω ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα μας.

Στρώνω την κρέμα πάνω στην βάση. Στρώνω σε σειρές τα φρούτα γύρω-γύρω πάνω στην επιφάνεια της κρέμας. Αλείφω τα φρούτα με την ζελατίνη.

Στρώνω την κρέμα πάνω στην βάση. Στρώνω σε σειρές τα φρούτα γύρω-γύρω πάνω στην επιφάνεια της κρέμας. Αλείφω τα φρούτα με την ζελατίνη.

Καλή Απόλαυση!

Καλή Απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.