Menu
Menu
28577729_10213987945390173_2580378463665230395_n-678x470

Τάρτα φρούτων νηστίσιμη της Elen Zournatzidou

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τάρτα φρούτων νηστίσιμη της φίλης Elen Zournatzidou.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Ευχαριστούμε!

Υλικά

Για την τάρτα
125 γρ μαργαρίνη
70 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι
50 γρ αμύγδαλο σκόνη
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα
500 ml γάλα αμυγδάλου
70 γρ κορν φλάουρ
40 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
30 γρ μαργαρίνη

φρούτα φρέσκα και κονσέρβας

Για το ζελέ
το ζουμί από την κονσέρβα φρούτου και 2 κουταλιές κορν φλάουερ

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Για την ζύμη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τυλίγουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Ανοίγουμε ένα φύλλο και τοποθετούμε στην ταρτιέρα. Ψήνουμε με λαδόκολλα και όσπρια (φασόλια) από πάνω για να μην μας φουσκώσει για 15 λεπτά. Μετά βγάζουμε την λαδόκολλα και τα όσπρια και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Για την ζύμη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τυλίγουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Ανοίγουμε ένα φύλλο και τοποθετούμε στην ταρτιέρα. Ψήνουμε με λαδόκολλα και όσπρια (φασόλια) από πάνω για να μην μας φουσκώσει για 15 λεπτά. Μετά βγάζουμε την λαδόκολλα και τα όσπρια και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Για την κρέμα, στο κρύο γάλα ανακατεύουμε να λιώσουν το κορν φλάουρ και η ζάχαρη. Ανάβουμε την εστία και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε την βανίλια και την μαργαρίνη. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα, στο κρύο γάλα ανακατεύουμε να λιώσουν το κορν φλάουρ και η ζάχαρη. Ανάβουμε την εστία και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε την βανίλια και την μαργαρίνη. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για να μην μαλακώσει πολύ το μπισκότο λιώνουμε 50 γρ κουβερτούρα και με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια. Στρώνουμε την κρέμα μετά τα φρούτα επιλογής μας.

Για να μην μαλακώσει πολύ το μπισκότο λιώνουμε 50 γρ κουβερτούρα και με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια. Στρώνουμε την κρέμα μετά τα φρούτα επιλογής μας.

Για το ζελέ, κρατάμε το ζουμί από την κονσέρβα, βάζουμε σε κατσαρολάκι και με 2 κουταλιές κορν φλάουερ την βράζουμε μέχρι να δέσει. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε παντού από πάνω. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να δέσει.

Για το ζελέ, κρατάμε το ζουμί από την κονσέρβα, βάζουμε σε κατσαρολάκι και με 2 κουταλιές κορν φλάουερ την βράζουμε μέχρι να δέσει. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε παντού από πάνω. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να δέσει.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.