Menu
Menu
Καταγραφήdcxxx-678x470

Τα Τσουρέκια της Hélène Chatzidimitriou-Rommes‎

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τα Τσουρέκια της φίλης Hélène Chatzidimitriou-Rommes. ‎

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Ευχαριστούμε!

Υλικά

Για να πιάσουμε την μαγιά
40 γρ μαγια φρέσκια
100 ml χλιαρό νερό
130 γρ αλεύρι σκληρό για τσουρέκι

380 γρ ζάχαρη
150 γρ βούτυρο (αγελαδινό)
370 ml γάλα
12-14 γρ μαχλέπι σε σκόνη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
6 αυγά
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1800γρ αλεύρι περίπου σκληρό για τσουρέκι

1 αυγό για άλειμμα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πιάνουμε την μαγιά ανακατεύοντας καλά με το το νερό χλιαρό και το αλεύρι και αφήνουμε να διπλασιαστεί.

Πιάνουμε την μαγιά ανακατεύοντας καλά με το το νερό χλιαρό και το αλεύρι και αφήνουμε να διπλασιαστεί.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, την ζάχαρη το γάλα να είναι χλιαρά και να λιώσει το βούτυρο, προσοχή να μην ζεσταθεί πολύ και μας κάψει την μαγιά!

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, την ζάχαρη το γάλα να είναι χλιαρά και να λιώσει το βούτυρο, προσοχή να μην ζεσταθεί πολύ και μας κάψει την μαγιά!

Αποσύρουμε από την φωτιά, χτυπάμε μέσα τα αυγά , το ξύσμα, το μαχλέπι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε στο χέρι. Ισως χρειαστεί λιγότερο αλεύρι , ίσως περισσότερο. Σκεπάζουμε την λεκάνη μας με την ζύμη με πετσέτα και κουβέρτα και αφήνουμε για 4 με 5 ώρες σε ζεστό χώρο να φουσκώσει.

Αποσύρουμε από την φωτιά, χτυπάμε μέσα τα αυγά , το ξύσμα, το μαχλέπι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε στο χέρι. Ισως χρειαστεί λιγότερο αλεύρι , ίσως περισσότερο. Σκεπάζουμε την λεκάνη μας με την ζύμη με πετσέτα και κουβέρτα και αφήνουμε για 4 με 5 ώρες σε ζεστό χώρο να φουσκώσει.

Κόβουμε σε ίσα κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε,

Κόβουμε σε ίσα κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε,

Πλέκουμε τις πλεξούδες μας και αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν.

Πλέκουμε τις πλεξούδες μας και αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν.

Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα περίπου στις αντιστάσεις.

Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα περίπου στις αντιστάσεις.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.