Τζιγεροσαρμάδες της φίλης Ερμιόνης Αναγνώστου.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Τι μας λέει η Ερμιόνη..
Πρώτη φορά τους έκανα και έγιναν υπέροχοι. Η συνταγή από το “Θρακιώτικοι τζιγεροσαρμάδες της Μαριγούλας”.
Τους έκανα με χοιρινή συκωταριά και σκέπη. Παραδοσιακοί οι τζιγεροσαρμάδες γίνονται με αρνίσια συκωταριά.
Τσιγάρισα φρέσκο και ξερό κρεμμύδι, πρόσθεσα τα βρασμένα και ψιλοκομμένα συκώτια, έβαλα μπόλικο δυόσμο φρέσκο, αλάτι, πιπέρι, 1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι. Σιγοβράσανε και μετά σε κάθε κομμάτι από την σκέπη έβαλα από μια κουταλιά γεμάτη από το μείγμα. Τύλιξα και έβαλα στο ταψάκι με λαδόκολλα. Τρύπησα με οδοντογλυφίδα κάθε κομμάτι (για να μην σκάσουν στο ψήσιμο), άλειψα με κρόκο αβγού.
Πρόσθεσα μια κούπα ζεστό νερό και έβαλα στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180°.