Menu
Menu

Cook Bake Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες....

20190112_154332-678x470

Τιραμισού εύκολο χωρίς αυγά, με τυρί κρέμα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τιραμισού εύκολο χωρίς αυγά, με τυρί κρέμα.  Με κρέμα γάλακτος, καφέ, λικέρ, κακάο εδώ. Μία εύκολη εκδοχή πιο ελαφριά χωρίς αυγά, κρασί μαρσάλα και τυρί μασκαρπόνε.

Τιραμισού, η τολμηρή λιχουδιά που έχει κατακτήσει τον κόσμο, στα ιταλικά σημαίνει …ανέβασε με ψηλά. Το όνομά της υποδηλώνει ξεκάθαρα την υψηλή περιετικότητά της σε ενέργεια και την καφεΐνη του ισχυρού espresso.

Η καινοτομία του τιραμισού, δεν εντοπίζεται στην επίστρωση αλλά στο συνδυασμό της σοκολάτας με τον espresso. Αλλά και τη κρέμα zabaglione (κρέμα μασκαρπόνε), όπως αυθεντικά ονομάζεται. Να σημειωθεί επιπλέον πως στην παραδοσιακή συνταγή του τιραμισού υπάρχει και το γλυκό κρασί Μαρσάλα.

Αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα ιταλικά γλυκά στον κόσμο . Η ιστορία του όμως είναι κάπως μπερδεμένη αφού κυκλοφορούν πολλές εκδοχές.

Η πιο διαδεδομένη εκδοχή είναι ότι γεννήθηκε στην Siena τον 17ο αιώνα, όταν ο Αρχιδούκας της Τοσκάνης Cosimo III των Μεδίκων αποφάσισε να επισκεφτεί την πόλη. Oι ζαχαροπλάστες της Siena αποφάσισαν να φτιάξουν ένα γλυκό που χαρακτηρίζει έναν Ευγενή. Έτσι έπρεπε να ήταν ένα σημαντικό γλυκό αλλά την ίδια στιγμή να περιείχε απλά υλικά μέσα του και νόστιμα. Στην αρχή το ονόμασαν “”zuppa del duca” αλλά επειδή σύμφωνα με τον μύθο ήταν το αγαπημένο γλυκό των αυλικών επειδή θεωρούνταν αφροδισιακό και κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα πριν από κάθε ερωτική συνεύρεση, άλλαξε το όνομα σε Tiramisu.

Μία δεύτερη εκδοχή είναι ότι το γλυκό γεννήθηκε στο εστιατόρειο “El Toula’” στο Treviso γύρω στο 1960. Ο Ιδιοκτήτης του έδινε το γλυκό στους πελάτες του για να πάρουν δύναμη και γιαυτό ονομάστηκε και Tiramisu.

H Τρίτη εκδοχή είναι ότι το γλυκό γεννήθηκε στο Τορίνο από ένα ζαχαροπλαστείο για τον τότε πρωθυπουργό Camillo Benso Conte di Cavour. Να του δίνει ενέργεια στο δύσκολο έργο του για την ενοποιήση της Ιταλίας, και γιαυτό ακριβώς ονομάστηκε και Tiramisu.

Όποια από τις τρεις εκδοχές είναι αληθινή, δεν παύει να είναι ένα από τα πιο αγαπητά και διάσημα ιταλικά γλυκά στον κόσμο.

Πηγή: http://fournosmethea.gr

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
1 ποτήρι νερό ή 220ml με 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ και ένα σφηνάκι λικέρ καφέ ή κονιάκ για το βούτηγμα

Κρέμα
500γρ κρέμα γάλακτος (εγώ χρησιμοποίησα φυτική)
250γρ ζάχαρη άχνη ή 1.5 ποτήρι
300γρ τυρί κρέμα (φιλαδέλφεια)
1 φλυτζανάκι του καφέ εσπρέσσο ή στιγμιαίο καφέ δυνατό

κακάο για το πασπάλισμα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βουτάμε στο ενάμιση ποτήρι καφέ και το λικέρ πολύ γρήγορα κάθε σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε ταψί 26 με 28 εκ . Μία στρώση.

Βουτάμε στο ενάμιση ποτήρι καφέ και το λικέρ πολύ γρήγορα κάθε σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε ταψί 26 με 28 εκ . Μία στρώση.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη καλά να σφίξει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε να διαλυθεί στην σαντιγί.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη καλά να σφίξει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε να διαλυθεί στην σαντιγί.

Απλώνουμε την μισή κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ μας.

Απλώνουμε την μισή κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ μας.

Αραδιάζουμε τα υπόλοιπα βουτηγμένα σαβαγιάρ στην κρέμα επάνω .

Αραδιάζουμε τα υπόλοιπα βουτηγμένα σαβαγιάρ στην κρέμα επάνω .

Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 με 2 ώρες.

Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 με 2 ώρες.

Πριν σερβίρουμε το τιραμισού μας το πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο. Δεν το βάζουμε πιο πριν για να μην τραβήξει υγρασία.

Πριν σερβίρουμε το τιραμισού μας το πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο. Δεν το βάζουμε πιο πριν για να μην τραβήξει υγρασία.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.