Τουρλού στην κατσαρόλα,
ένα φαγητό που μας το έφτιαχνε η γιαγιά στα Πετρωτά ‘Εβρου όταν πηγαίναμε τα καλοκαίρια στο χωριό από την Γερμανία που ζούσαμε.
Μας έστελνε στο μπαξεδάκι της και μαζεύαμε μόνοι μας τις μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές, ντομάτες…
Οι μελιζάνες τότε θυμάμαι είχαν κάτι αγκαθάκια στο κοτσάνι και πάντα μου τρυπούσαν τα δαχτυλάκια μου. Μαζεύαμε λοιπόν τα μοσχομυριστά λαχανικά και τα πηγαίναμε στην γιαγιά που ήδη είχε καθαρίσει τα κρεμμύδια και μας περίμενε. Είχε και μπόλικο ζουμάκι το φαγητό αυτό θυμάμαι και βουτούσαμε και τα δικό της ψωμάκι μέσα και φυσικά και το φρέσκο τυρί…
Αχ ωραία χρόνια τότε. Σήμερα το νοστάλγησα το τουρλού και μου λένε τα παιδιά μου, καλά τουρλού θα φάμε? Μόλις το δοκιμάσανε όμως άκουσα κάτι μμμμμ, νόστιμο!
Μπράβο γιαγιά με τις Συνταγές σου,εύκολες, γρήγορες και νόστιμες που μας έφτιαχνες!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΠΡΙΑΜ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ