Menu
Menu
20180918_143021-678x470

Τουρλού στην κατσαρόλα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τουρλού στην κατσαρόλα,

ένα φαγητό που μας το έφτιαχνε η γιαγιά στα Πετρωτά ‘Εβρου όταν πηγαίναμε τα καλοκαίρια στο χωριό από την Γερμανία που ζούσαμε.

Μας έστελνε στο μπαξεδάκι της και μαζεύαμε μόνοι μας τις μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές, ντομάτες…

Οι μελιζάνες τότε θυμάμαι είχαν κάτι αγκαθάκια στο κοτσάνι και πάντα μου τρυπούσαν τα δαχτυλάκια μου. Μαζεύαμε λοιπόν τα μοσχομυριστά λαχανικά και τα πηγαίναμε στην γιαγιά που ήδη είχε καθαρίσει τα κρεμμύδια και μας περίμενε. Είχε και μπόλικο ζουμάκι το φαγητό αυτό θυμάμαι και βουτούσαμε και τα δικό της ψωμάκι μέσα και φυσικά και το φρέσκο τυρί…

Αχ ωραία χρόνια τότε. Σήμερα το νοστάλγησα το τουρλού και μου λένε τα παιδιά μου, καλά τουρλού θα φάμε? Μόλις το δοκιμάσανε όμως άκουσα κάτι μμμμμ, νόστιμο!

Μπράβο γιαγιά με τις Συνταγές σου,εύκολες, γρήγορες και νόστιμες που μας έφτιαχνες!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΠΡΙΑΜ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά στρόγγυλη
5 πατάτες
5 κολοκυθάκια μέτρια
5 μελιτζάνες μέτριες
αλάτι 1 κουταλάκι γεμάτο ή λίγο παραπάνω
πιπέρι μαύρο
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
ελαιόλαδο
4 ντομάτες ώριμες μεγάλες τριμμένες
1/2 ματσάκι μαιντανό
2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
νερό
ρίγανη στο τέλος

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια μας , ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο μας να πάρουν λίγο χρώμα και να μαραθούν.

Κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια μας , ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο μας να πάρουν λίγο χρώμα και να μαραθούν.

Κόβουμε τις πατάτες μας, τις πιπεριές μας, ξέχασα να τις βγάλω φωτογραφία. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Κόβουμε τις πατάτες μας, τις πιπεριές μας, ξέχασα να τις βγάλω φωτογραφία. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Τα κολοκυθάκια μας.

Τα κολοκυθάκια μας.

Κόβουμε τις μελιτζάνες μας , τρίβουμε τις ντομάτες μας και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα και τα γυρνάμε μερικές φορές με την ξύλινη κουτάλα μας.

Κόβουμε τις μελιτζάνες μας , τρίβουμε τις ντομάτες μας και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα και τα γυρνάμε μερικές φορές με την ξύλινη κουτάλα μας.

Προσθέτουμε και τον μαιντανό μας, εγώ είχα έτοιμο κομμένο στην κατάψυξη.

Προσθέτουμε και τον μαιντανό μας, εγώ είχα έτοιμο κομμένο στην κατάψυξη.

Σκεπάζουμε με νερό ίσα ίσα τα λαχανικά μας και βράζουμε για περίπου 50 λεπτά να χυλώσει το ζουμί τους.

Σκεπάζουμε με νερό ίσα ίσα τα λαχανικά μας και βράζουμε για περίπου 50 λεπτά να χυλώσει το ζουμί τους.

Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη αφού σβήσουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε 10 λεπτά να τραβήξει και σερβίρουμε.

Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη αφού σβήσουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε 10 λεπτά να τραβήξει και σερβίρουμε.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.