Τούρτα Άνοιξη της φίλης Ειρήνης Χρήστου.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…
Ευχαριστούμε!
Τούρτα Άνοιξη της φίλης Ειρήνης Χρήστου.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…
Ευχαριστούμε!
Υλικά για το παντεσπάνι
5 αυγά
120 γρ. αλεύρι
130 γρ. ζάχαρη
25 γρ. κακάο
1 βανίλια
(η τούρτα αυτή θέλει διπλή δόση)
Σημείωση:
Αν θέλουμε λευκό παντεσπάνι, αφαιρούμε το κακάο και το αντικαθιστούμε με 25 γρ. αλεύρι ακόμα
Σιρόπι για να βρέξουμε το παντεσπάνι
1 ποτήρι νερό
1 ζάχαρη
λίγο λεμόνι
Για την κρέμα πατισερί
5 ποτήρια γάλα
5 κουταλιές κορν φλάουερ
5 κουταλιές ζάχαρη
2 αυγά χτυπημένα
2 βανίλιες
Για την κρέμα που θα ενώσουμε με την πατισερί
2 μόρφατ κρέμα σε κονσέρβα χτυπημένα με 2 βανίλιες
Για την βουτυρόκρεμα
250γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
400γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
5 με 6 κουταλιές γάλα
Χρώματα ζαχαροπλαστικής στο τέλος