Menu
Menu
20181007_125250-678x470

Τούρτα άσπρη – μαύρη με σπιτικό παντεσπάνι

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τούρτα άσπρη – μαύρη για τα γενέθλια του γιου μου.

Με κρέμα σαντιγί και κρέμα σοκολάτα.

Φυσικά με δικό μας  σπιτικό παντεσπάνι.

Υλικά

Υλικά Για Το Παντεσπάνι
5 αυγά χωρισμένα τους κρόκους από τα ασπράδια
180γρ ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπείκιν πάουντερ γεμάτα
1 βανίλια

Για το σιρόπι που θα βρέξουμε το παντεσπάνι ελαφρά
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Υλικά Για Την Γέμιση
250γρ κρέμα γάλακτος ζωική
250γρ κρέμα γάλακτος φυτική
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
250γρ κρέμα φουντουκιού τύπου μερέντα

250γρ κουβερτούρα σοκολάτα για το σχέδιο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Για το παντεσπάνι, χτυπάμε πάρα πολύ καλά και αρκετή ώρα την ζάχαρη με τους κρόκους να γίνει μία σχεδόν αφράτη άσπρη κρέμα. Χώρια έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στην ζάχαρη και τους κρόκους προσθέτουμε το λάδι, την βανίλια και το μπείκιν και χτυπάμε να ενωθούνε.

Για το παντεσπάνι, χτυπάμε πάρα πολύ καλά και αρκετή ώρα την ζάχαρη με τους κρόκους να γίνει μία σχεδόν αφράτη άσπρη κρέμα. Χώρια έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στην ζάχαρη και τους κρόκους προσθέτουμε το λάδι, την βανίλια και το μπείκιν και χτυπάμε να ενωθούνε.

Αδειάζουμε την μαρέγκα και με απαλές κινήσεις με κουτάλι ή μαρίζ ανακατεύουμε να ενωθούνε και αυτά απαλά όμως να μην μας φύγει ο αέρας από το χτύπημα που κάναμε πριν στους κρόκους και στα ασπράδια.

Αδειάζουμε την μαρέγκα και με απαλές κινήσεις με κουτάλι ή μαρίζ ανακατεύουμε να ενωθούνε και αυτά απαλά όμως να μην μας φύγει ο αέρας από το χτύπημα που κάναμε πριν στους κρόκους και στα ασπράδια.

Κοσκινίζουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέσα και ανακατεύουμε ακόμα πιο απαλά μέχρι να μην φαίνεται το αλεύρι.

Κοσκινίζουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέσα και ανακατεύουμε ακόμα πιο απαλά μέχρι να μην φαίνεται το αλεύρι.

Αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα μας σε αποσπόμενη φόρμα 28 εκ ή για πιο αφράτο 26 εκ και έχουμε ζεστάνει τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα μας σε αποσπόμενη φόρμα 28 εκ ή για πιο αφράτο 26 εκ και έχουμε ζεστάνει τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά σε αέρα στους 180 βαθμούς. μέχρι να κρυώσει βράζουμε για το σιρόπι μας το φλυτζάνι νερό και ζάχαρη με το λεμόνι, αν θέλουμε βάζουμε και μία κουταλιά σούπας λικέρ ή κονιάκ για 5 λεπτά.

Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά σε αέρα στους 180 βαθμούς. μέχρι να κρυώσει βράζουμε για το σιρόπι μας το φλυτζάνι νερό και ζάχαρη με το λεμόνι, αν θέλουμε βάζουμε και μία κουταλιά σούπας λικέρ ή κονιάκ για 5 λεπτά.

Κόβουμε σε 3 ίσες φέτες το παντεσπάνι μόλις κρυώσει, εγώ το φτιάχνω μία μέρα πριν μαζί με το σιρόπι να τα έχω έτοιμα. Κόβουμε σε 3 ίσες φέτες το παντεσπάνι μόλις κρυώσει, εγώ το φτιάχνω μία μέρα πριν μαζί με το σιρόπι να τα έχω έτοιμα.

Κόβουμε σε 3 ίσες φέτες το παντεσπάνι μόλις κρυώσει, εγώ το φτιάχνω μία μέρα πριν μαζί με το σιρόπι να τα έχω έτοιμα. Κόβουμε σε 3 ίσες φέτες το παντεσπάνι μόλις κρυώσει, εγώ το φτιάχνω μία μέρα πριν μαζί με το σιρόπι να τα έχω έτοιμα.

Σιροπιάζουμε ελαφρά με πινέλο κάθε πάτο πριν βάλουμε την κρέμα μας. Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος με την άχνη και το τέλος την βανίλια μέχρι να σφίξει. Παίρνουμε τα 2/3 της σαντιγί μας και αφού έχουμε ανακατέψει πολύ καλά την πραλίνα φουντουκιού να μαλακώσει αρκετά την προσθέτουμε στα 2/3 και ανακατεύουμε απαλά με σύρμα ή με το χέρι να γίνει μία σοκολατένια κρέμα. Βάζουμε την μισή στον κάτω σιροπιασμένο πάτο, απλώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το δεύτερο, σιροπιάζουμε και βάζουμε επάνω την άλλη μισή κρέμα σοκολάτα.

Σιροπιάζουμε ελαφρά με πινέλο κάθε πάτο πριν βάλουμε την κρέμα μας. Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος με την άχνη και το τέλος την βανίλια μέχρι να σφίξει. Παίρνουμε τα 2/3 της σαντιγί μας και αφού έχουμε ανακατέψει πολύ καλά την πραλίνα φουντουκιού να μαλακώσει αρκετά την προσθέτουμε στα 2/3 και ανακατεύουμε απαλά με σύρμα ή με το χέρι να γίνει μία σοκολατένια κρέμα. Βάζουμε την μισή στον κάτω σιροπιασμένο πάτο, απλώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το δεύτερο, σιροπιάζουμε και βάζουμε επάνω την άλλη μισή κρέμα σοκολάτα.

Σκεπάζουμε με την σκέτη σαντιγί το τελευταίο παντεσπάνι, στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο.

Σκεπάζουμε με την σκέτη σαντιγί το τελευταίο παντεσπάνι, στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο.

Για το πλαινό σχέδιο σοκολάτας λιώνουμε την κουβερτούρα σε φλυτζάνι στον φούρνο μικροκυμάτων, εγώ 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί. Κόβουμε χαρτί ψησίματος σε λωρίδα όσο είναι η περίμετρος της τούρτας μας και βάζουμε σε σακούλα κορνέ, μιας χρήσης καλύτερα την λιωμένη σοκολάτα, να μην είναι πολύ ζεστή περίπου 28 με 29 βαθμούς. Κάνουμε επάνω ότι αφηρημένα σχέδια θέλουμε και αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα επάνω στο χαρτί ένα βήμα πριν γίνει κόκκαλο.

Για το πλαινό σχέδιο σοκολάτας λιώνουμε την κουβερτούρα σε φλυτζάνι στον φούρνο μικροκυμάτων, εγώ 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί. Κόβουμε χαρτί ψησίματος σε λωρίδα όσο είναι η περίμετρος της τούρτας μας και βάζουμε σε σακούλα κορνέ, μιας χρήσης καλύτερα την λιωμένη σοκολάτα, να μην είναι πολύ ζεστή περίπου 28 με 29 βαθμούς. Κάνουμε επάνω ότι αφηρημένα σχέδια θέλουμε και αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα επάνω στο χαρτί ένα βήμα πριν γίνει κόκκαλο.

Παίρνουμε το χαρτί με την σοκολάτα τυλίγουμε γύρω από την τούρτα μας και βάζουμε ψυγείο. Όταν είναι να την κόψουμε βγάζουμε προσεκτικά το χαρτί από την σοκολάτα στο πλάι που έχει κολλήσει στα τοιχώματα της τούρτας μας. Η τούρτα αυτή μπορεί να μπει και στην κατάψυξη και να γίνει τούρτα παγωτό.

Παίρνουμε το χαρτί με την σοκολάτα τυλίγουμε γύρω από την τούρτα μας και βάζουμε ψυγείο. Όταν είναι να την κόψουμε βγάζουμε προσεκτικά το χαρτί από την σοκολάτα στο πλάι που έχει κολλήσει στα τοιχώματα της τούρτας μας. Η τούρτα αυτή μπορεί να μπει και στην κατάψυξη και να γίνει τούρτα παγωτό.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.