Menu
Menu
20181209_134314-678x470

Τούρτα λευκή για την γιορτή της Αννούλας

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τούρτα λευκή για την γιορτή της Αννούλας. Μία τούρτα με λευκό παντεσπάνι που την συνταγή του θα βρείτε εδώ… 

Σιροπιασμένη ελαφρά, γεμισμένη με κρέμα πατισερί που θα βρείτε την συνταγή εδώ… και καλυμμένη με λευκή σοκολάτα.

Υλικά

Για το παντεσπάνι
6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη 200γρ
1 ποτήρι αλεύρι 180γρ
1 μπείκιν πάουντερ 20 γρ
1 βανίλια

Για την Κρέμα Πατισερί
Πρώτη φάση
1 λίτρο γάλα
240γρ ζάχαρη
60γρ κορν φλάουερ ή νισεστέ
70γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 βανίλιες
Δεύτερη φάση
100γρ αυγά, 2 τεμάχια
150γρ κρόκοι αυγών, 5 κρόκοι
80γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό σε κομματάκια

Για την σαντιγί
300γρ κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Για το σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
μερικές σταγόνες λεμόνι
αν θέλουμε λίγο λικέρ ή κονιάκ

Για την επικάλυψη
150 γρ λευκή κουβερτούρα
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Φτιάχνουμε το παντεσπάνι μας. Χτυπάμε για αρκετή ώρα τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να χυλώσει και να πάρει όγκο το μείγμα.

Φτιάχνουμε το παντεσπάνι μας. Χτυπάμε για αρκετή ώρα τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να χυλώσει και να πάρει όγκο το μείγμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπείκιν και την βανίλια και τα προσθέτουμε σιγά σιγά και ανακατεύουμε με σύρμα όχι με το μίξερ. Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ και περνάμε τα πλαινά της με λίγη μαργαρίνη. Βάζουμε τον χυλό μας και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Δοκιμάζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε συνήθως στα 3.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπείκιν και την βανίλια και τα προσθέτουμε σιγά σιγά και ανακατεύουμε με σύρμα όχι με το μίξερ. Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ και περνάμε τα πλαινά της με λίγη μαργαρίνη. Βάζουμε τον χυλό μας και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Δοκιμάζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε συνήθως στα 3.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι μας για 5 λεπτά.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι μας για 5 λεπτά.

Πρώτη φάση. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε ανακατεύοντας, την ζάχαρη, κορν φλάουερ που έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε πριν ζεσταθεί πολύ το γάλα το αλεύρι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε συνέχεια προσέχοντας μην κολλήσει. Δεύτερη φάση. Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τους κρόκους και αφού έχουμε χαμηλώσει την φωτιά τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα και ανακατεύουμε γρήγορα να βράσει 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει το βούτυρο και να γυαλίσει η κρέμα μας. Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά και την χρησιμοποιούμε αμέσως ή την βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με σελοφάν για 4 με 5 μέρες.

Πρώτη φάση. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε ανακατεύοντας, την ζάχαρη, κορν φλάουερ που έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε πριν ζεσταθεί πολύ το γάλα το αλεύρι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε συνέχεια προσέχοντας μην κολλήσει. Δεύτερη φάση. Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τους κρόκους και αφού έχουμε χαμηλώσει την φωτιά τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα και ανακατεύουμε γρήγορα να βράσει 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει το βούτυρο και να γυαλίσει η κρέμα μας. Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά και την χρησιμοποιούμε αμέσως ή την βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με σελοφάν για 4 με 5 μέρες.

Χτυπάμε την σαντιγί μας. Σιροπιάζουμε το κάτω παντεσπάνι με ένα πινέλο ή κουτάλι να πάει παντού και απλώνουμε κρέμα πατισερί.

Χτυπάμε την σαντιγί μας. Σιροπιάζουμε το κάτω παντεσπάνι με ένα πινέλο ή κουτάλι να πάει παντού και απλώνουμε κρέμα πατισερί.

Σιροπιάζουμε το δεύτερο κομμάτι , βάζουμε πάλι κρέμα πατισερί και λίγη σαντιγί. Σκεπάζουμε με το τρίτο κομμάτι σιροπιασμένο ελαφρά και περνάμε όλη την τούρτα με σαντιγί.

Σιροπιάζουμε το δεύτερο κομμάτι , βάζουμε πάλι κρέμα πατισερί και λίγη σαντιγί. Σκεπάζουμε με το τρίτο κομμάτι σιροπιασμένο ελαφρά και περνάμε όλη την τούρτα με σαντιγί.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας πολύ καλά να γίνει κρέμα. Απλώνουμε στην τούρτα και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας πολύ καλά να γίνει κρέμα. Απλώνουμε στην τούρτα και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.