Menu
Menu
12072829_1113446362018238_4421765213954857165_n-678x470 (1)

Τούρτα με δύο κρέμες, λευκή και κακάο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τούρτα με δύο κρέμες, λευκή και κακάο.

Με δικό μας παντεσπάνι, κρέμα σοκολάτα, σαντιγί, μπισκότα ορέο.

Τούρτα, για τραπέζι για γιορτή για γενέθλια.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΤΟΥΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΤΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Για το παντεσπάνι
6 κρόκους
6 ασπράδια
1 βανίλια
180 γρ ζάχαρη
80 γρ αλεύρι
90 γρ νισεστέ
30 γρ κακάο

Σιρόπι για το παντεσπάνι
1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
μερικές σταγόνες λεμόνι
λίγο κονιάκ ή λικέρ

Για την γέμιση
200γρ κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη

1 κουτί έτοιμη κρέμα σοκολάτας σε σκόνη με το ανάλογο γάλα που γράφει η συσκευασία

μπισκότα ορέο για διακόσμιση

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε φόρμα 26εκ. που ανοίγει στο πλάι βάζουμε στον πάτο χαρτί ψησίματος. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το νισεστέ και το κακάο. Χτυπάμε τους κρόκους με την μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια στην αρχή σκέτα μέχρι να σφίξουν λίγο και μετά ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στη μαρέγκα ρίχνουμε τους κρόκους και χτυπάμε ελαφρά. Μετά προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι/νισεστέ, κακάο και ανακατεύουμε με σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και πεταχτά για να μην χαθεί ο όγκος της μαρέγκας.

Σε φόρμα 26εκ. που ανοίγει στο πλάι βάζουμε στον πάτο χαρτί ψησίματος. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το νισεστέ και το κακάο. Χτυπάμε τους κρόκους με την μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια στην αρχή σκέτα μέχρι να σφίξουν λίγο και μετά ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στη μαρέγκα ρίχνουμε τους κρόκους και χτυπάμε ελαφρά. Μετά προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι/νισεστέ, κακάο και ανακατεύουμε με σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και πεταχτά για να μην χαθεί ο όγκος της μαρέγκας.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μυτερό μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε 3 πάτους.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μυτερό μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε 3 πάτους.

Χτυπάμε την σαντιγί με την άχνη. Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα σοκολάτας όπως γράφει η συσκευασία. Σιροπιάζουμε κάθε πάτο με πινέλο και βάζουμε κρέμα σοκολάτα στον ένα πάτο, σκεπάζουμε βάζουμε την σαντιγί, σκεπάζουμε και καλύπτουμε με την σαντιγί όλη την τούρτα μας.

Χτυπάμε την σαντιγί με την άχνη. Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα σοκολάτας όπως γράφει η συσκευασία. Σιροπιάζουμε κάθε πάτο με πινέλο και βάζουμε κρέμα σοκολάτα στον ένα πάτο, σκεπάζουμε βάζουμε την σαντιγί, σκεπάζουμε και καλύπτουμε με την σαντιγί όλη την τούρτα μας.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.