Menu
Menu
38065443_459572027855986_2168761899531894784_n-528x470

Τραχανάς Μάνης με προζύμι της Ευαγγελίας Σκαρμούτσου

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τραχανάς Μάνης με προζύμι της φίλης Ευαγγελίας  Σκαρμούτσου.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες...Ευχαριστούμε!

Πώς κάνουμε το προζύμι θα δείτε εδώ.

 

Υλικά

700 ml γάλα κατσικίσιο
5 αυγά
1/2 φλυτζάνι του καφέ λάδι
2 κοφτές κουταλιές γλυκού αλάτι
400γρ προζύμι που είχα αναπιάσει από το βράδυ
1 κιλό αλεύρι κίτρινο
1 κιλό αλεύρι δυνατό για τσουρέκι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε σε λεκάνη με λίγο αλεύρι και το προζύμι, στο γάλα βάζουμε το αλάτι.

Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε σε λεκάνη με λίγο αλεύρι και το προζύμι, στο γάλα βάζουμε το αλάτι.

Προσθέτουμε το γάλα στα υπόλοιπα υλικά και ξανά αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σκληρή. Έβαλα την ζύμη σε λεκάνη και σκέπασα με πετσέτα και άφησα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προσθέτουμε το γάλα στα υπόλοιπα υλικά και ξανά αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σκληρή. Έβαλα την ζύμη σε λεκάνη και σκέπασα με πετσέτα και άφησα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ζύμωσα ξανά με λίγο αλεύρι να κάτσει η ζύμη και έκανα 33 ισομερή πιτάκια, τα έβαλα σε καθαρό σεντόνι και άφησα λίγο να ξεραθούν.

Ζύμωσα ξανά με λίγο αλεύρι να κάτσει η ζύμη και έκανα 33 ισομερή πιτάκια, τα έβαλα σε καθαρό σεντόνι και άφησα λίγο να ξεραθούν.

Τα γύρισα από την άλλη μεριά και τα έκοψα πιο μικρά πιτάκια.

Τα γύρισα από την άλλη μεριά και τα έκοψα πιο μικρά πιτάκια.

Δοκίμασα αν τριβόταν στο ειδικό κόσκινο ,όσα κομμάτια δεν τριβόταν τα άφησα πάλι να ξεραθούν, τα έτριψα και άφησα τον τραχανά να ξεραθεί 7 ημέρες...άλλοι λένε 15.

Δοκίμασα αν τριβόταν στο ειδικό κόσκινο ,όσα κομμάτια δεν τριβόταν τα άφησα πάλι να ξεραθούν, τα έτριψα και άφησα τον τραχανά να ξεραθεί 7 ημέρες...άλλοι λένε 15.

Για να σιγουρέψω ότι δεν θα έχει υγρασία τον έβαλα σε ταψί στο φούρνο στους 125 για μια ωρίτσα ανακατεύοντας τον.

Για να σιγουρέψω ότι δεν θα έχει υγρασία τον έβαλα σε ταψί στο φούρνο στους 125 για μια ωρίτσα ανακατεύοντας τον.

Όταν κρυώσει αποθηκεύουμε σε βάζα. Μαγειρεύουμε ανάλογα.

Όταν κρυώσει αποθηκεύουμε σε βάζα. Μαγειρεύουμε ανάλογα.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.