Menu
Menu
31154313_10212155135973356_5448218027029954560_o-678x470

Τριαντάφυλλο γλυκό κουταλιού του Γιάννη Αραμπατζή

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τριαντάφυλλο γλυκό κουταλιού με μαστίχα του φίλου Γιάννη Αραμπατζή.

Πραγματικά η μαστίχα απογείωσε το τριανταφυλλάκι και σε μυρωδιά και σε γεύση!

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Ευχαριστούμε!

 

Υλικά

700 γρμ ροδοπέταλα καθαρισμένα, πλυμένα και καλά στραγγισμένα
1 κιλό ζάχαρη
1200ml νερό
2 βανίλιες
3-4 δάκρυα μαστίχας
χυμό από 2 λεμόνια

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Παίρνω τα ροδοπέταλα τα πλένω ελαφρά χωρίς να τα τρίψω και τα αφήνω πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν καλά. Αν βιαζόμαστε τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Παίρνω τα ροδοπέταλα τα πλένω ελαφρά χωρίς να τα τρίψω και τα αφήνω πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν καλά. Αν βιαζόμαστε τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Τοποθετώ στη κατσαρόλα τα ροδοπέταλα μαζί με τη ζάχαρη και τα δάκρυα μαστίχας και ανακατεύουμε καλά ώστε η ζάχαρη να πάει παντού. Αφήνουμε ένα βράδυ να σιτέψει.

Τοποθετώ στη κατσαρόλα τα ροδοπέταλα μαζί με τη ζάχαρη και τα δάκρυα μαστίχας και ανακατεύουμε καλά ώστε η ζάχαρη να πάει παντού. Αφήνουμε ένα βράδυ να σιτέψει.

Την επόμενη μέρα προσθέτουμε και το νερό και ξεκινάμε τη διαδικασία να δέσουμε το γλυκό και τα αρώματα. Στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε στο μισό για να μη κολλήσει. Συνεχίζουμε και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να δέσει το γλυκό μας καλά.

Την επόμενη μέρα προσθέτουμε και το νερό και ξεκινάμε τη διαδικασία να δέσουμε το γλυκό και τα αρώματα. Στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε στο μισό για να μη κολλήσει. Συνεχίζουμε και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να δέσει το γλυκό μας καλά.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες, ανακατεύουμε και μόλις δούμε ότι έχει δέσει το γλυκό μας. Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες, ανακατεύουμε και μόλις δούμε ότι έχει δέσει το γλυκό μας. Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Τοποθετούμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα.

Τοποθετούμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.