Menu
Menu

Cook Bake Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες....

20181020_121645πατυλουδη-678x470 (1)

Τσουρέκι γεμιστό, πλεξούδα σε φόρμα του κέικ

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τσουρέκι γεμιστό, πλεξούδα σε φόρμα του κέικ.

Ένα εντυπωσιακό γεμιστό τσουρέκι θα κάνουμε με την άνω συνταγή μου που κάνω όλα τα τσουρέκια μου ή και την βασιλόπιτα. Ανοιγμένα τα κορδόνια και γεμισμένα με πραλίνα φουντουκιού.

Πιο κάτω θα δείτε την εκτέλεση του γεμιστού τσουρεκιού.Το πλέκουμε κανονικά και το τοποθετούμε σε φόρμα του κέικ. Έχει υπέροχη εμφάνιση μετά το ψήσιμο. Η δόση του τσουρεκιού βγάζει δύο τσουρέκια του κιλού.

Την συνταγή του τσουρεκιού θα την δείτε εδώ…

Υλικά

Υλικά για την μαγιά
110γρ νωπή μαγιά
200γρ. γάλα χλιαρό
100γρ αλεύρι σκληρό (δυνατό) για τσουρέκι

Υλικά ζύμης Νο.1
3 αυγά
200γρ. φρέσκο βούτυρο Κερκύρας αγελαδινό λιωμένο
380γρ. ζάχαρη
200γρ. γάλα

Υλικά ζύμης Νο.2
2 κουταλάκια μαχλέπι
1/2 κουταλάκι μαστίχα
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι κακουλέ (όλα σε σκόνη)
1 κιλό αλεύρι περίπου, δυνατό για τσουρέκι

Για το γέμισμα
Πραλίνα φουντουκιού τύπου Μερέντα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Αφού ακολουθήσαμε τις οδηγίες τις άνω συνταγής, ανοίγουμε με τον πλάστη τα κορδόνια που πλάσαμε.

Αφού ακολουθήσαμε τις οδηγίες τις άνω συνταγής, ανοίγουμε με τον πλάστη τα κορδόνια που πλάσαμε.

Τα ανοίγουμε όσο πιο πλατιά και μακριά μπορούμε. Αλείφουμε με μερέντα αρκετή.

Τα ανοίγουμε όσο πιο πλατιά και μακριά μπορούμε. Αλείφουμε με μερέντα αρκετή.

Κλείνουμε με τα δάχτυλα να ξαναγίνει στρόγγυλο το κορδόνι μας.

Κλείνουμε με τα δάχτυλα να ξαναγίνει στρόγγυλο το κορδόνι μας.

Το πλέκουμε κανονικά.

Το πλέκουμε κανονικά.

Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ μεγαλούτσικη. Αφήνουμε σε ζεστό χώρο να φουσκώσει για 30 με 45 λεπτά. Περνάμε με λίγο αυγό.

Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ μεγαλούτσικη. Αφήνουμε σε ζεστό χώρο να φουσκώσει για 30 με 45 λεπτά. Περνάμε με λίγο αυγό.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε αέρα για 45 με 55 λεπτά.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε αέρα για 45 με 55 λεπτά.

Θα το καταλάβετε από το χρώμα του ότι έχει ψηθεί. όσο είναι χλιαρό ακόμα το βγάζετε από την φόρμα αναποδογυρίζοντας την όπως κάνουμε στο κέικ.

Θα το καταλάβετε από το χρώμα του ότι έχει ψηθεί. όσο είναι χλιαρό ακόμα το βγάζετε από την φόρμα αναποδογυρίζοντας την όπως κάνουμε στο κέικ.

Τρώγεται ζεστό και κρύο. Καλή απόλαυση!

Τρώγεται ζεστό και κρύο. Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.