Menu
Menu
IMG_20210430_103041(1)

Τσουρέκι με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τσουρέκι με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα

Ένα εντυπωσιακό γεμιστό τσουρέκι θα κάνουμε με την συνταγή μου που κάνω όλα τα τσουρέκια μου ή και την βασιλόπιτα. Ανοιγμένα τα κορδόνια και γεμισμένα με πραλίνα φουντουκιού.

Πιο κάτω θα δείτε την εκτέλεση του γεμιστού τσουρεκιού.

Το πλέκουμε κανονικά και το τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου μας.

Έχει υπέροχη εμφάνιση μετά το ψήσιμο.

Η δόση του τσουρεκιού βγάζει δύο τσουρέκια του κιλού.

Την συνταγή του τσουρεκιού (ζύμη, εκτέλεση) θα την δείτε εδώ…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΔΩ

 

Υλικά

Υλικά
Υλικά για την μαγιά
110γρ νωπή μαγιά
200γρ. γάλα χλιαρό
100γρ αλεύρι σκληρό (δυνατό) για τσουρέκι

Υλικά ζύμης Νο.1
3 αυγά
200γρ. φρέσκο βούτυρο Κερκύρας αγελαδινό λιωμένο
380γρ. ζάχαρη
200γρ. γάλα

Υλικά ζύμης Νο.2
2 κουταλάκια μαχλέπι
1/2 κουταλάκι μαστίχα
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι κακουλέ (όλα σε σκόνη)
1 κιλό αλεύρι περίπου, δυνατό για τσουρέκι
την εκτέλεση θα την δείτε επάνω στο link

Για το γέμισμα
Πραλίνα φουντουκιού τύπου Μερέντα

Για ντεκόρ
200γρ κουβερτούρα λιωμένη μ ε1 κουταλιά μαργαρίνη

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Αφού ακολουθήσαμε τις οδηγίες τις άνω συνταγής, ανοίγουμε με τον πλάστη τα κορδόνια που πλάσαμε.

Αφού ακολουθήσαμε τις οδηγίες τις άνω συνταγής, ανοίγουμε με τον πλάστη τα κορδόνια που πλάσαμε.

Αλείφουμε με μπόλικη μερέντα.

Αλείφουμε με μπόλικη μερέντα.

Κλείνουμε με τα δάχτυλα να ξαναγίνει στρόγγυλο το κορδόνι μας.

Κλείνουμε με τα δάχτυλα να ξαναγίνει στρόγγυλο το κορδόνι μας.

Τα πλέκουμε σε πλεξούδα διπλή ή τριπλή όπως μας αρέσει. Αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος ίσως και για 2 ώρες, τα περνάμε με αυγό.

Τα πλέκουμε σε πλεξούδα διπλή ή τριπλή όπως μας αρέσει. Αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος ίσως και για 2 ώρες, τα περνάμε με αυγό.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς αέρα (μπορούμε να βάλουμε και 2 ταψιά μαζί στον φούρνο) για 40 με 55 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς αέρα (μπορούμε να βάλουμε και 2 ταψιά μαζί στον φούρνο) για 40 με 55 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος.

Λιώνουμε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων μαζί με 1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη για 1.5 λεπτό. Ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε στα τσουρέκια με κουτάλι.

Λιώνουμε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων μαζί με 1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη για 1.5 λεπτό. Ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε στα τσουρέκια με κουτάλι.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.