Τσουρέκι Πασχαλινό Ειρήνης κορδονάτο
The recipe is also available in English
Τσουρέκι υπέροχο Ειρήνης. Το τσουρέκι αυτό το κάναμε στο αρτοζαχαροπλαστείο μας πάνω από 20 χρόνια και συνεχίζω να το φτιάχνω και στο σπίτι. Είναι μία παραδοσιακή συνταγή με πολύ ωραία ζύμη πολύ αρωματικό και με ίνες όπως πρέπει να είναι ένα τσουρέκι.
Τι αλεύρι χρησιμοποιούμε?
Αλεύρι κατηγορίας Π, το λεγόμενο πολυτελείας ή δυνατό ή extra δυνατό για Τσουρέκι ή τύπος 550,
Αλεύρι σκληρό από μαλακό σιτάρι.
Είναι το άλευρο εκείνο το οποίο προέρχεται από σιτάρια υψηλής ποιότητας, ενισχυμένα με γλουτένη ώστε να είναι πολύ δυνατό. Το αλεύρι αυτό για Τσουρέκι είναι αλεύρι από επιλεγμένα μαλακά σιτηρά, ιδανικά για την παραγωγή αρτοσκευασμάτων πολυτελείας. Οι ζύμες που δίνει το δυνατό αλεύρι ή extra δυνατό αλεύρι είναι πολύ ελαστικές και έτσι μπορούν και αφομοιώνουν τα υψηλά ποσοστά ζάχαρης και λιπαρών που έχουν οι αγαπημένες μας συνταγές. Πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Το κατάλληλο αλεύρι για ελαστική ζύμη & εύκολο πλάσιμο. Ιδανικό για τσουρέκια, γλυκά ψωμιά και κρουασάν. Πρωτεΐνη: 14%
Θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ που οι συσκευασίες του γράφουν αλεύρι για τσουρέκι ή σε χύμα αγορά από τον φούρνο της γειτονιάς σας!
Για να δείτε την ιστορία και το έθιμο του Τσουρεκιού μπείτε ΕΔΩ
Υλικά και εκτέλεση υπάρχουν και στα αγγλικά παρακάτω.
Τhe recipe is also available in English.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ ΕΔΩ