Menu
Menu
Καταγραφήhansbbbbs-678x470

Τσουρεκάκια ρολό με κανέλα και σταφίδες της Eleana Strimenea

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τσουρεκάκια ρολό με κανέλα και σταφίδες της φίλης Eleana Strimenea.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Υλικά

Υλικά Για Την Ζύμη
500γρ αλεύρι για τσουρέκι
250ml γάλα φρέσκο
40γρ μαγιά νωπή
100γρ βούτυρο
1 αβγό
4 κ.σ. ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι και λιγότερο μαστίχα

Υλικά Για Την Γέμιση
½ ποτήρι νερού ζάχαρη
½ ποτήρι σταφίδες
1 κοταλάκι γλυκού κανέλα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά, ρίχνουμε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός και το σκεπάζουμε να ξεκουραστεί για 10. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη στο λιωμένο βούτυρο και μόλις ανακατευτεί καλά προσθέτουμε το αβγό και το αλάτι,το μαχλέπι και τη μαστίχα. Προσθέτουμε το μείγμα στον χυλό και αρχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχουμε μία μαλακιά ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1, 1½ ώρα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά, ρίχνουμε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός και το σκεπάζουμε να ξεκουραστεί για 10. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη στο λιωμένο βούτυρο και μόλις ανακατευτεί καλά προσθέτουμε το αβγό και το αλάτι,το μαχλέπι και τη μαστίχα. Προσθέτουμε το μείγμα στον χυλό και αρχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχουμε μία μαλακιά ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1, 1½ ώρα.

Για να φτιάξουμε την γέμιση βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη τις σταφίδες, την κανέλα και ανακατεύουμε. Όταν φουσκώσει η ζύμη μας την ανοίγουμε σε σχήμα παραλληλόγραμμο αλείφουμε το βούτυρο λιωμένο και προσθέτουμε την γέμιση.

Για να φτιάξουμε την γέμιση βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη τις σταφίδες, την κανέλα και ανακατεύουμε. Όταν φουσκώσει η ζύμη μας την ανοίγουμε σε σχήμα παραλληλόγραμμο αλείφουμε το βούτυρο λιωμένο και προσθέτουμε την γέμιση.

Τυλίγουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο ρολό την κόβουμε και ψήνουμε τα ρολά μας, πάνω -κάτω στους 180°C για 20’ – 25’ λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη μόλις κρυώσουν.

Τυλίγουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο ρολό την κόβουμε και ψήνουμε τα ρολά μας, πάνω -κάτω στους 180°C για 20’ – 25’ λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη μόλις κρυώσουν.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.