Menu
Menu
50079557_2218000685135267_9019176703053791232_n-678x470

Τυροπιτάκια αφράτα της Marilena Papa

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τυροπιτάκια αφράτα της φίλης, Marilena Papa.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Υλικά

5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
1 σφηνάκι τσικουδιά ή ρακί
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη για τα φύλλα
νισεστέ ή κορν φλάουερ για το άνοιγμα των φύλλων
τυριά (φέτα ανθότυρο, κατίκι)
1 αυγό

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι κάνουμε μια τρυπούλα και ρίχνουμε το λάδι το νερό το αλάτι την τσικουδιά το λεμόνι και ανακατεύοντας κάνουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα και όταν είναι έτοιμη την κόβουμε σε δύο κομμάτια.

Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι κάνουμε μια τρυπούλα και ρίχνουμε το λάδι το νερό το αλάτι την τσικουδιά το λεμόνι και ανακατεύοντας κάνουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα και όταν είναι έτοιμη την κόβουμε σε δύο κομμάτια.

Από κάθε κομμάτι κάνουμε 8 μπαλάκια που τα ανοίγουμε σε μέγεθος όσο το πιατάκι του καφέ. Σε κάθε ζυμαράκι απλώνουμε λίγο βούτυρο. Στο τέλος έχουμε 2 πυργάκια από 8 δισκάκια ζύμης.

Από κάθε κομμάτι κάνουμε 8 μπαλάκια που τα ανοίγουμε σε μέγεθος όσο το πιατάκι του καφέ. Σε κάθε ζυμαράκι απλώνουμε λίγο βούτυρο. Στο τέλος έχουμε 2 πυργάκια από 8 δισκάκια ζύμης.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και μόλις τα βγάλουμε ανοίγουμε τα 8 δισκάκια σε ένα φύλλο. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα 8.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και μόλις τα βγάλουμε ανοίγουμε τα 8 δισκάκια σε ένα φύλλο. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα 8.

Κόβουμε με ένα πιατάκι του καφέ στρόγγυλα σχήματα και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση από τα τυριά σε κάθε ένα. Διπλώνουμε σαν μισοφέγγαρο και πατάμε την άκρη με ένα πιρούνι.

Κόβουμε με ένα πιατάκι του καφέ στρόγγυλα σχήματα και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση από τα τυριά σε κάθε ένα. Διπλώνουμε σαν μισοφέγγαρο και πατάμε την άκρη με ένα πιρούνι.

Τηγανίζουμε σε λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Τηγανίζουμε σε λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.