Τυρόπιτα μεσογειακή.
Μία πίτα ζουμερή, που τρώγεται και κρύα.
Θυμίζει λίγο πίτσα στην γεύση, φτιαγμένη με εύκολο φύλλο σαν κουρού.
Τυρόπιτα μεσογειακή.
Μία πίτα ζουμερή, που τρώγεται και κρύα.
Θυμίζει λίγο πίτσα στην γεύση, φτιαγμένη με εύκολο φύλλο σαν κουρού.
Υλικά για την ζύμη:
1 και 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό,
1 κουταλάκι γεμάτο αλάτι,
2 κουταλιές σούπας ξύδι,
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1 κιλό
Υλικά για την γέμιση:
700 γρ. φέτα,
2 αυγά χτυπημένα με 300 γρ. γάλα και μισό ποτήρι ελαιόλαδο (στην γέμιση βάζουμε το μισό και το άλλο μισό το αλείφουμε από πάνω.
Φέτες ντομάτα ,
πιπεριές,
ελιές αν θέλετε και ρίγανη.