Menu
Menu
20241228_143907

Τυρόπιτα πολύ νόστιμη τεμπέλικη στο τηγάνι

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τυρόπιτα πολύ νόστιμη τεμπέλικη στο τηγάνι

Πόσο πιο εύκολη, πόσο πιο νόστιμη αυτή η υπέροχη τυρόπιτα στο τηγάνι!

Με έτοιμο φύλλο κρούστας για πίτες.

Τυρί φέτα και ανθότυρο.

Σίγουρα μπορούμε να την φτιάξουμε και με ζαμπόν, κασέρι ή σπανάκι….

Σε τηγάνι 30εκ. αντικολλητικό με καπάκι την έφτιαξα.

Αν δεν υπάρχει τόσο μεγάλο τηγάνι βαθύ με καπάκι κάνουμε την μισή δόση.

ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΛΜΥΡΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Υλικά

1 πακέτο 450γρ φύλλο κρούστας για πίτες
3 αυγά
400γρ γάλα
100γρ ελαιόλαδο
λίγο πιπέρι
300γρ ανθότυρο
250γρ τυρί φέτα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Έχουμε ξεπαγώσει το φύλλο μας και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Έχουμε ξεπαγώσει το φύλλο μας και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Βάζουμε στο αντικολλητικό τηγάνι μας 30εκ. το μισό φύλλο.

Βάζουμε στο αντικολλητικό τηγάνι μας 30εκ. το μισό φύλλο.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, λάδι και πιπέρι.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, λάδι και πιπέρι.

Περιχύνουμε τα φύλλα που είχαμε απλώσει πριν στο τηγάνι και ανακατεύουμε να βραχούν καλά.

Περιχύνουμε τα φύλλα που είχαμε απλώσει πριν στο τηγάνι και ανακατεύουμε να βραχούν καλά.

Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια φέτας και ανθότυρο.

Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια φέτας και ανθότυρο.

Πασπαλίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα κομμένα φύλλα να πάνε παντού.

Πασπαλίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα κομμένα φύλλα να πάνε παντού.

Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υγρά μας και προσπαθούμε να βραχούν κι αυτά καλά.

Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υγρά μας και προσπαθούμε να βραχούν κι αυτά καλά.

Ψήνουμε στο τηγάνι στο μάτι με καπάκι σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά . Το κοιτάμε από κάτω να έχει πάρει χρώμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Εγώ το είχα στο 3 με 4 στο μάτι να μην καεί.

Ψήνουμε στο τηγάνι στο μάτι με καπάκι σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά . Το κοιτάμε από κάτω να έχει πάρει χρώμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Εγώ το είχα στο 3 με 4 στο μάτι να μην καεί.

Αφού δούμε πως είναι έτοιμο αναποδογυρίζουμε την πίτα στο καπάκι του τηγανιού και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Δεν βάζουμε λάδι καθόλου γιατί είχε η γέμιση με τα υγρά. Αφήνουμε πάλι να ψηθεί με το καπάκι στο 4 για περίπου 15 λεπτά. Το κοιτάμε μήπως θέλει παραπάνω ή λιγότερο να ψηθεί.

Αφού δούμε πως είναι έτοιμο αναποδογυρίζουμε την πίτα στο καπάκι του τηγανιού και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Δεν βάζουμε λάδι καθόλου γιατί είχε η γέμιση με τα υγρά. Αφήνουμε πάλι να ψηθεί με το καπάκι στο 4 για περίπου 15 λεπτά. Το κοιτάμε μήπως θέλει παραπάνω ή λιγότερο να ψηθεί.

Έτοιμη πίτα μας! Τρώγεται ζεστή και είναι πεντανόστιμη! Καλή απόλαυση!

Έτοιμη πίτα μας! Τρώγεται ζεστή και είναι πεντανόστιμη! Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.