Menu
Menu
Καταγραφήαζσσσ

Φάβα υπέροχη με καραμελωμένα κρεμμύδια

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Φάβα υπέροχη με καραμελωμένα κρεμμύδια

Τέλεια φάβα νηστίσιμη σπιτική!

Εύκολη στην παρασκευή της και πολύ νόστιμη.

Μπορούμε να την συνοδεύσουμε με καραμελωμένα κρεμμύδια ή με ωμά ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

Τρώγεται και σκέτη με λίγο λαδάκι από πάνω.

Η συνταγή είναι για 500γρ φάβα και γίνεται αρκετή , αν θέλετε κάνετε την μισή ποσότητα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΙΑΖ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

500γρ φάβα
2 κρεμμύδια μεγαλούτσικα
1 μεγάλο καρότο
αλάτι
πιπέρι
κουρκουμά
2 δαφνόφυλλα
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό από μισό λεμόνι
ελαιόλαδο
νερό

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
4 κρεμμύδια σε φέτες
ελαιόλαδο
πάπρικα καπνιστή
νερό λίγο
βαλσάμικο ξύδι σε κρέμα 2 κουταλιές
1/2 κουταλάκι ζάχαρη (προαιρετικά)
εγώ δεν έβαλα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε σε αρκετό νερό τρεις φορές πολύ καλά την φάβα , την τρίβουμε και λίγο να φύγει ότι χρώμα βγάζει.

Πλένουμε σε αρκετό νερό τρεις φορές πολύ καλά την φάβα , την τρίβουμε και λίγο να φύγει ότι χρώμα βγάζει.

Σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε. Ξαφρίζουμε πολύ καλά .

Σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε. Ξαφρίζουμε πολύ καλά .

Προσθέτουμε τα δυο κρεμμύδια το καρότο τα δαφνόφυλλα , αλάτι πιπέρι, κουρκουμά που δίνει ωραίο χρώμα.

Προσθέτουμε τα δυο κρεμμύδια το καρότο τα δαφνόφυλλα , αλάτι πιπέρι, κουρκουμά που δίνει ωραίο χρώμα.

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν και να χυλώσουν όλα και να μαλακώσει καλά η φάβα, προσέχουμε μην δεν μας φτάσει το νεράκι και προσθέτουμε σταδιακά αν χρειαστεί.

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν και να χυλώσουν όλα και να μαλακώσει καλά η φάβα, προσέχουμε μην δεν μας φτάσει το νεράκι και προσθέτουμε σταδιακά αν χρειαστεί.

Πολτοποιούμε με ράβδο ή στο μούλτι να γίνει κρέμα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Πολτοποιούμε με ράβδο ή στο μούλτι να γίνει κρέμα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Έτοιμη και πανόστιμη.

Έτοιμη και πανόστιμη.

Κόβουμε σε φέτες τα 4 κρεμμύδια μας και τα σοτάρουμε στο λάδι να πάρουν καλό σκούρο χρώμα χωρίς να καούνε. Προσθέτουμε λίγο νερό ίσα να σκεπαστούν και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν και να ρουφήξουν τα ζουμιά τους. Ανακατεύουμε ενδιάμεσα να μην κολλήσουν. Αν χρειαστεί βάζουμε στην πορεία ελάχιστο νερό. όταν θα σερβίρουμε την φάβα προσθέτουμε από πάνω μπόλικα κρεμμύδια που θα την απογειώσει σε γεύση. Καλή απόλαυση!

Κόβουμε σε φέτες τα 4 κρεμμύδια μας και τα σοτάρουμε στο λάδι να πάρουν καλό σκούρο χρώμα χωρίς να καούνε. Προσθέτουμε λίγο νερό ίσα να σκεπαστούν και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν και να ρουφήξουν τα ζουμιά τους. Ανακατεύουμε ενδιάμεσα να μην κολλήσουν. Αν χρειαστεί βάζουμε στην πορεία ελάχιστο νερό. όταν θα σερβίρουμε την φάβα προσθέτουμε από πάνω μπόλικα κρεμμύδια που θα την απογειώσει σε γεύση. Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.