Menu
Menu
IMG_20220321_152205(1)

Φασολάδα αλλιώς με σπανάκι και ρύζι

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Φασολάδα αλλιώς με σπανάκι και ρύζι,

σέλινο και μαιντανό…

Πολύ νόστιμο, θρεπτικό, βιταμινούχο και χορταστικό φαγητό.

Μία συνταγή νηστίσιμη και υγιεινή.

Η συνταγή εδώ είναι για 8 μερίδες.

Αν θέλουμε λιγότερη ποσότητα βάζουμε τα μισά υλικά.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΥΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΊΓΑΝΤΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΡΕΒΎΘΙΑ ΜΕ ΣΆΛΤΣΑ ΝΤΟΜΆΤΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΑΚΟΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟ ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

500γρ φασόλια ότι έχουμε εγώ έβαλα διάφορα μικρά
3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
6 μεγάλα κλωνάρια σέλινο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κιλό σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο καπνιστό
ελαιόλαδο
νερό να σκεπαστούν τα υλικά
2 κουταλάκι γεμάτα πελτέ ντομάτας
125γρ χυμό ντομάτας
1 κύβο λαχανικών

1,5 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα ή καστανό, εγώ έβαλα ολικής

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βράζουμε 5 λεπτά τα φασόλια μας αφού τα έχουμε μουλιάσει από το βράδυ, ρίχνουμε το νερό και στα σουρωμένα φασόλια βάζουμε το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά, ντομάτα, νερό , λάδι και τα βράζουμε για μία ώρα περίπου να μαλακώσουν τα φασόλια μας.

Βράζουμε 5 λεπτά τα φασόλια μας αφού τα έχουμε μουλιάσει από το βράδυ, ρίχνουμε το νερό και στα σουρωμένα φασόλια βάζουμε το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά, ντομάτα, νερό , λάδι και τα βράζουμε για μία ώρα περίπου να μαλακώσουν τα φασόλια μας.

Προσθέτουμε μετά το σπανάκι μας σέλινο, μαιντανό και το ρύζι και βράζουμε άλλα 15 με 20 λεπτά, ανακατεύοντας να μην κολλήσει το ρύζι. Αν είναι ολικής το ρύζι καστανό θέλει παραπάνω βράσιμο.

Προσθέτουμε μετά το σπανάκι μας σέλινο, μαιντανό και το ρύζι και βράζουμε άλλα 15 με 20 λεπτά, ανακατεύοντας να μην κολλήσει το ρύζι. Αν είναι ολικής το ρύζι καστανό θέλει παραπάνω βράσιμο.

Αν σας βολεύει η χύτρα τα βράζετε όλα μαζί για 35 λεπτά περίπου και στο τέλος βράζετε μέσα το ρύζι σε ξεσκέπαστη χύτρα.

Αν σας βολεύει η χύτρα τα βράζετε όλα μαζί για 35 λεπτά περίπου και στο τέλος βράζετε μέσα το ρύζι σε ξεσκέπαστη χύτρα.

Το νερό το κοιτάμε να σκεπαστούν καλά όλα τα υλικά για να μπορέσει να βράσει και το ρύζι και να μείνει και ζουμί.

Το νερό το κοιτάμε να σκεπαστούν καλά όλα τα υλικά για να μπορέσει να βράσει και το ρύζι και να μείνει και ζουμί.

Έτσι πρέπει να είναι όταν έχουν βράσει όλα τα υλικά καλά. Να είναι μαλακά τα φασόλια και το ρύζι.

Έτσι πρέπει να είναι όταν έχουν βράσει όλα τα υλικά καλά. Να είναι μαλακά τα φασόλια και το ρύζι.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.