Menu
Menu
20200401_151950(1)

Φοκάτσια αφράτη με φέτα, κρεμμύδι, ντομάτα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Φοκάτσια αφράτη με φέτα, κρεμμύδι, ντομάτα

Υπέροχη αφράτη ζύμη ιταλικής φοκάτσιας με ελληνικά υλικά από πάνω.

Η ελληνική λαδένια πίτσα.

Η ζύμη αυτή είναι για ένα μεγάλο ταψί φούρνου.

Μπορείτε να βάλετε επάνω ότι σας αρέσει. Πολλά υλικά ή και ελάχιστα όπως ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι.

Τρώγεται ζεστή και κρύα και είναι πολύ νόστιμη και χορταστική.

Την ζύμη μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε άμεσα ή να την κάνετε μπαλάκι και να την βάλετε σε μεμβράνη είτε σε ψυγείο για την επόμενη μέρα ή να μπει στην κατάψυξη.

Γίνετε μεγάλη φοκάτσια αλλά μπορούν να γίνουν και πιο μικρές ατομικές.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕ ΖΥΜΕΣ ΜΑΓΙΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Για την ζύμη
200γρ αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι)
270γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60γρ σιμιγδάλι ψιλό
10γρ ζάχαρη, 2 κουταλάκια γλυκού
310γρ νερό
12 γρ αλάτι
20γρ μαγιά νωπή ή 7γρ ξηρή
30γρ ελαιόλαδο

Για από επάνω
σάλτσα έτοιμη ντομάτας 4 κουταλιές ή συμπυκνωμένη ή κέτσαπ
9 φέτες τυρί Gouda
πάστα ελιάς 2 κουταλιές μεγάλες απλωμένες επάνω στο τυρί ή ελιές όσες θέλετε χωρίς κουκούτσι
250γρ τυρί φέτα
3 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο λίγο
ρίγανη

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Για την ζύμη ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, πρώτα την μαγιά στο νερό και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Να γίνει μία ζύμη μαλακιά , ίσως θα κολλάει και λίγο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.

Για την ζύμη ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, πρώτα την μαγιά στο νερό και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Να γίνει μία ζύμη μαλακιά , ίσως θα κολλάει και λίγο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.

Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε επάνω το ζυμάρι που έχει φουσκώσει ελαφρά. Πασπαλίζουμε και από πάνω με ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια να πάει η ζύμη σε όλο το ταψί.

Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε επάνω το ζυμάρι που έχει φουσκώσει ελαφρά. Πασπαλίζουμε και από πάνω με ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια να πάει η ζύμη σε όλο το ταψί.

Βάζουμε παντού την σάλτσα μας.

Βάζουμε παντού την σάλτσα μας.

Προσθέτουμε τις φέτες Gouda ή όχι και την πάστα ελιάς ή ολόκληρες ελιές.

Προσθέτουμε τις φέτες Gouda ή όχι και την πάστα ελιάς ή ολόκληρες ελιές.

Προσθέτουμε επίσης την φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια, ντομάτες, κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Αφήνουμε 15 λεπτά περίπου να φουσκώσει ελαφρά.

Προσθέτουμε επίσης την φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια, ντομάτες, κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Αφήνουμε 15 λεπτά περίπου να φουσκώσει ελαφρά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά περίπου ή και παραπάνω. Θα δείτε το χρώμα που θέλετε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά περίπου ή και παραπάνω. Θα δείτε το χρώμα που θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.