Menu
Menu
42771267_2093765113990028_4706278318024949760_o-678x470 (1)

Χαλβάς Φαρσάλων της Σοφίας Εμμανουηλίδου Καζάκη

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Χαλβάς Φαρσάλων της φίλης Σοφίας Εμμανουηλίδου Καζάκη.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Υλικά

1 λίτρο νερό
500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. σπορέλαιο
240 γρ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη για την καραμέλα
2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα
150 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει.Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό, την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.Ρίχνουμε σπορέλαιο, κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε αλάτι.Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγη από την κρυσταλλική ζάχαρη για την καραμέλα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.Προσθέτουμε σε δόσεις την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη για την καραμέλα και ανακατεύουμε για να λιώσει και να πάρει χρώμα.Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι όλο το μείγμα από το μπολ.

Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει.Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό, την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.Ρίχνουμε σπορέλαιο, κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε αλάτι.Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγη από την κρυσταλλική ζάχαρη για την καραμέλα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.Προσθέτουμε σε δόσεις την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη για την καραμέλα και ανακατεύουμε για να λιώσει και να πάρει χρώμα.Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι όλο το μείγμα από το μπολ.

Βάζουμε το μείγμα πάνω στη φωτιά. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5-10 λεπτά για να λιώσει η καραμέλα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Όταν ο χαλβάς πήξει και πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε συνεχώς και γυρίζουμε για να ψηθεί το μείγμα και από τις δύο πλευρές. Όταν ο χαλβάς είναι έτοιμος τον μεταφέρουμε σε ένα ταψί 32x25 εκ.

Βάζουμε το μείγμα πάνω στη φωτιά. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5-10 λεπτά για να λιώσει η καραμέλα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Όταν ο χαλβάς πήξει και πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε συνεχώς και γυρίζουμε για να ψηθεί το μείγμα και από τις δύο πλευρές. Όταν ο χαλβάς είναι έτοιμος τον μεταφέρουμε σε ένα ταψί 32x25 εκ.

Τον απλώνουμε, όσο είναι ζεστός, για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Καίμε την επιφάνεια με ένα φλόγιστρο για να καραμελώσει και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Τον απλώνουμε, όσο είναι ζεστός, για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Καίμε την επιφάνεια με ένα φλόγιστρο για να καραμελώσει και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.