Menu
Menu
25550534_1705835172789548_279655578089669461_n-678x470

Χοιρινό ρολό γιορτινό της ΑΡΕΤΗΣ ΠΑΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Χοιρινό ρολό γιορτινό της φίλης και υπέροχης μαγείρισσας ΑΡΕΤΗΣ ΠΑΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Υλικά

2 κιλό μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο
150 γρ. κεφαλογραβιέρα
150 γρ. γκούντα
4-5 φέτες μπέικον
2 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
ρίγανη

Για την σάλτσα
5-6κουτ. σούπας μαγιονέζα
3 κρέμες γάλακτος των 200ml
5 κουτ. σούπας μουστάρδα
χυμό από 2 λεμόνια
χυμό από 2 πορτοκάλια
ελαιόλαδο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας, ρίχνουμε την ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι και με το χέρι μας κάνουμε μασάζ σε όλη την επιφάνειά του ώστε να πάει παντού.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας, ρίχνουμε την ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι και με το χέρι μας κάνουμε μασάζ σε όλη την επιφάνειά του ώστε να πάει παντού.

Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου τις οποίες τις έχουμε ψιλοκόψει με μαχαίρι,κόβουμε τα καρότα σε μακρόστενα μπαστουνάκια και τα στρώνουμε στην μισή επιφάνεια του κρέατος.

Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου τις οποίες τις έχουμε ψιλοκόψει με μαχαίρι,κόβουμε τα καρότα σε μακρόστενα μπαστουνάκια και τα στρώνουμε στην μισή επιφάνεια του κρέατος.

Στρώνουμε τις φέτες του μπέικον και κόβουμε τα κασέρια όπως τα καρότα και τα στρώνουμε εναλλάξ πάνω στο μπέικον (1 μπαστουνάκι γραβιέρα – 1 γκούντα κ.ο.)

Στρώνουμε τις φέτες του μπέικον και κόβουμε τα κασέρια όπως τα καρότα και τα στρώνουμε εναλλάξ πάνω στο μπέικον (1 μπαστουνάκι γραβιέρα – 1 γκούντα κ.ο.)

Τυλίγουμε το ρολό και το δένουμε με σπάγκο.

Τυλίγουμε το ρολό και το δένουμε με σπάγκο.

Εναλλακτικά μπορούμε να το κλείσουμε με πολλές οδοντογλυφίδες, όπως κάναμε εμείς. Το αλατοπιπερώνουμε και Βάζουμε το ρολό στην γάστρα και πάμε να φτιάξουμε την σάλτσα μας.

Εναλλακτικά μπορούμε να το κλείσουμε με πολλές οδοντογλυφίδες, όπως κάναμε εμείς. Το αλατοπιπερώνουμε και Βάζουμε το ρολό στην γάστρα και πάμε να φτιάξουμε την σάλτσα μας.

Στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και το δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και το δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Περιχύνουμε το ρολό με την πλούσια σάλτσα και το ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.

Περιχύνουμε το ρολό με την πλούσια σάλτσα και το ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.

Παίρνουμε από την σάλτσα που είναι στη γάστρα και ρίχνουμε πάνω στο ρολό και το γυρίζω από την ανάποδη πλευρά και πάλι ρίχνω επάνω του σάλτσα.

Παίρνουμε από την σάλτσα που είναι στη γάστρα και ρίχνουμε πάνω στο ρολό και το γυρίζω από την ανάποδη πλευρά και πάλι ρίχνω επάνω του σάλτσα.

Λίγο πριν το τέλος, βγάζετε το καπάκι, το γυρνάτε από την ανάποδη πλευρά και το αφήνετε να πάρει χρώμα. (επειδή δεν είναι όλοι οι φούρνοι ίδιοι, προτείνω να το ελέγχετε για να μη σας στεγνώσει.

Λίγο πριν το τέλος, βγάζετε το καπάκι, το γυρνάτε από την ανάποδη πλευρά και το αφήνετε να πάρει χρώμα. (επειδή δεν είναι όλοι οι φούρνοι ίδιοι, προτείνω να το ελέγχετε για να μη σας στεγνώσει.

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει ώστε να μη διαλυθεί κατά τον τεμαχισμό του, ρίχνουμε επάνω του από την πλούσια σάλτσα μέσα στην οποία μαγειρεύτηκε και το σερβίρουμε με σπυρωτό ρύζι.

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει ώστε να μη διαλυθεί κατά τον τεμαχισμό του, ρίχνουμε επάνω του από την πλούσια σάλτσα μέσα στην οποία μαγειρεύτηκε και το σερβίρουμε με σπυρωτό ρύζι.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.