Menu
Menu
56669531_10218813314505142_8308124341552283648_n-678x470

Χορτόπιτα με φύλλο ολικής άλεσης του Πρόδρομου Σ. Αποστολίδη

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Υλικά

Υλικά για το φύλλο
600 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
100 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. ξύδι
300 γρ. νερό
10 γρ. αλάτι

Υλικά για τη γέμιση
500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
2 ξερά κρεμμύδια
7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι λάπατα
1/2 ματσάκι μυρώνια
1 χούφτα βρώμη
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ετοίμασα το ζυμάρι για το φύλλο και το έβαλα από βραδύς στο ψυγείο για να ωριμάσει και να αποκτήσει ελαστικότητα. Άνοιξα δέκα φύλλα των 100 γραμμαρίων.

Ετοίμασα το ζυμάρι για το φύλλο και το έβαλα από βραδύς στο ψυγείο για να ωριμάσει και να αποκτήσει ελαστικότητα. Άνοιξα δέκα φύλλα των 100 γραμμαρίων.

Για τη γέμιση, τσιγάρισα σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια και στη συνέχεια έριξα και τα υπόλοιπα υλικά να πάρουν μια βράση. Έριξα και τη βρώμη για να απορροφήσει τα υγρά.

Για τη γέμιση, τσιγάρισα σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια και στη συνέχεια έριξα και τα υπόλοιπα υλικά να πάρουν μια βράση. Έριξα και τη βρώμη για να απορροφήσει τα υγρά.

Έψησα στους 200 βαθμούς για μια ώρα στην κάτω σχάρα και τα τελευταία δέκα λεπτά στον πάτο του φούρνου για να εξασφαλίσω το σωστό ψήσιμο των κάτω φύλλων. Καλή απόλαυση!

Έψησα στους 200 βαθμούς για μια ώρα στην κάτω σχάρα και τα τελευταία δέκα λεπτά στον πάτο του φούρνου για να εξασφαλίσω το σωστό ψήσιμο των κάτω φύλλων. Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.