Χριστόψωμο παραδοσιακό ψωμί Χριστουγέννων
Χριστόψωμο
λέγεται γενικά το ψωμί (καρβέλι) ή κουλούρα που οι Ελληνίδες νοικοκυρές έχουν παρασκευάσει 2-3 ημέρες προ των Χριστουγέννων ειδικά για τη μεγάλη αυτή θρησκευτική γιορτή.
Η μόνη διαφορά με τα άλλα συνήθη ψωμιά είναι ο πλούσιος του στολισμός με διάφορα κεντήματα (κεντίδια) ή «πλουμίδια» όπως ονομάζονται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟΥ
Την συνταγή την ”έκλεψα” από την φίλη Marilena Papa.