Menu
Menu
20230412_150521 (1)

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Ποιος δεν αγαπά τα ζυμαρικά αλλά και το χταποδάκι?

Ωραίο, εύκολο φαγητό και νηστίσιμο.

Σαρακοστιανό ή καθημερινό.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΛΑΔΌΚΟΛΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΘΡΑΨΑΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1 χταπόδι περίπου ενάμιση κιλό
εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 μικρό χάρτινο κουτί χυμό ντομάτας πουμαρό
1 κουταλάκι αλάτι
1 δαφνόφυλλο
πιπέρι μαύρο και κόκκινο γλυκό
λίγο μπαχάρι
μισό ποτήρι κόκκινο κρασί ή 2 κουταλιές σούπας βαλσαμικό ξίδι συμπυκνωμένο
ελαιόλαδο
νερό
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ξεπαγώνουμε από την προηγούμενη μέρα το κατεψυγμένο χταπόδι στο ψυγείο ή χρησιμοποιούμε φρέσκο. Το πλένουμε καλά και το αφήνουμε σε νερό με ξίδι για 10 λεπτά.

Ξεπαγώνουμε από την προηγούμενη μέρα το κατεψυγμένο χταπόδι στο ψυγείο ή χρησιμοποιούμε φρέσκο. Το πλένουμε καλά και το αφήνουμε σε νερό με ξίδι για 10 λεπτά.

Το βράζουμε να μαλακώσει ελαφρά οχι τελείως γιατι θα το ξαναβράσουμε μετά την σάλτσα. Κρατάμε από το ζουμάκι που έβρασε ένα φλιτζάνι για μετά να μην χαθεί η γεύση του χταποδιού. Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.

Το βράζουμε να μαλακώσει ελαφρά οχι τελείως γιατι θα το ξαναβράσουμε μετά την σάλτσα. Κρατάμε από το ζουμάκι που έβρασε ένα φλιτζάνι για μετά να μην χαθεί η γεύση του χταποδιού. Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να γυαλίσει και βάζουμε μέσα και το χταπόδι μας και το γυρνάμε λίγο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε το ζουμί από το χταπόδι και δύο ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει δέκα λεπτά.

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να γυαλίσει και βάζουμε μέσα και το χταπόδι μας και το γυρνάμε λίγο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε το ζουμί από το χταπόδι και δύο ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει δέκα λεπτά.

Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι μας αφού έχουμε δει ότι μαλάκωσε κι άλλο το χταπόδι και βράζουμε για 12 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συχνά να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Κοιτάμε και το νερό μας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη.

Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι μας αφού έχουμε δει ότι μαλάκωσε κι άλλο το χταπόδι και βράζουμε για 12 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συχνά να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Κοιτάμε και το νερό μας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.