Menu
Menu

Cook Bake Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες....

Καταγραφή-544x470

Ψαρονέφρι τυλιγμένο με προσούτο του Zafeirios Chatzichalkias

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ψαρονέφρι τυλιγμένο με προσούτο, ψημένο σε γάστρα μαζί με μαρουβά και ξερά βασιλομανίταρα» (porcini). Του φίλου Zafeirios Chatzichalkias. Μέλος και συντονιστής της Ομάδας μας , Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες... Ευχαριστούμε!

Υλικά

500 με 600γρ ψαρονέφρι σε 2 κομμάτια (για 4 άτομα)
7 φέτες προσόυτο απλωμένες δίπλα δίπλα
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετούλες
2 κουταλιές + 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
10γρ αποξηραμένα βασιλομανίταρα, πορτσίνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι μαρουβά ή άλλο κόκκινο ξηρό κρασί
200γρ ντομάτα κον κασέ
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Μουλιάζετε για 10 λεπτά τα πορτσίνι σε καυτό νερό και τα ψιλοκόβετε μετά. Κρατάτε το νερό αυτό. Αλατοπιπερώνετε τα δύο φιλέτα και τα επανωτίζετε ώστε να σχηματιστεί ένα ενιαίο κομμάτι ίδιου πάχους.

Μουλιάζετε για 10 λεπτά τα πορτσίνι σε καυτό νερό και τα ψιλοκόβετε μετά. Κρατάτε το νερό αυτό. Αλατοπιπερώνετε τα δύο φιλέτα και τα επανωτίζετε ώστε να σχηματιστεί ένα ενιαίο κομμάτι ίδιου πάχους.

Ενδιάμεσα βάζετε το σκόρδο και κεφαλογραβιέρα τριμμένη.

Ενδιάμεσα βάζετε το σκόρδο και κεφαλογραβιέρα τριμμένη.

Λαδώνετε το κρέας με τις 2 κουταλιές και το τυλίγετε με το προσούτο.

Λαδώνετε το κρέας με τις 2 κουταλιές και το τυλίγετε με το προσούτο.

Δένετε το κρέας με σπάγκο μαγειρικής.

Δένετε το κρέας με σπάγκο μαγειρικής.

Σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο του φλιτζανιού να ροδίσει καλά απ όλες τις πλευρές και το βγάζετε στην άκρη.

Σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο του φλιτζανιού να ροδίσει καλά απ όλες τις πλευρές και το βγάζετε στην άκρη.

Ρίχνετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και το δενδρολίβανο στο ίδιο λάδι. Σε 1 λεπτό σβήνετε με το νερό των μανιταριών. Σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστεί.

Ρίχνετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και το δενδρολίβανο στο ίδιο λάδι. Σε 1 λεπτό σβήνετε με το νερό των μανιταριών. Σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστεί.

Προσθέτετε το κρασί και μετά από 4 λεπτά αφού εξατμιστεί βάζετε την ντομάτα , αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Μεταφέρετε στην γάστρα το κρέας και την σάλτσα, βάζετε και μισό φλιτζάνι νερό ή ζωμό και σκεπάζετε.

Προσθέτετε το κρασί και μετά από 4 λεπτά αφού εξατμιστεί βάζετε την ντομάτα , αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Μεταφέρετε στην γάστρα το κρέας και την σάλτσα, βάζετε και μισό φλιτζάνι νερό ή ζωμό και σκεπάζετε.

Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά. Στα 25 λεπτά γυρνάτε το κρέας. Κοιτάτε και αν θέλει λίγο νερό ακόμη. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε να ψηθεί και ξεσκέπαστο για 10 λεπτά ακόμα. Περιχύνετε με το ζουμί το κρέας.

Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά. Στα 25 λεπτά γυρνάτε το κρέας. Κοιτάτε και αν θέλει λίγο νερό ακόμη. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε να ψηθεί και ξεσκέπαστο για 10 λεπτά ακόμα. Περιχύνετε με το ζουμί το κρέας.

Βγάζετε την γάστρα από τον φούρνο και αφήνετε σκεπασμένη για 20 λεπτά.

Βγάζετε την γάστρα από τον φούρνο και αφήνετε σκεπασμένη για 20 λεπτά.

Κόβετε σε κομμάτια ή σε φέτες και σερβίρετε σε ζεστά πιάτα συνοδευόμενο από πουρέ πατάτας ή φάβα.

Κόβετε σε κομμάτια ή σε φέτες και σερβίρετε σε ζεστά πιάτα συνοδευόμενο από πουρέ πατάτας ή φάβα.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.