Menu
Menu
46309258_522702054876316_3848737365224849408_o-678x470 (1)

Ψαρόσουπα η τέλεια της Ευαγγελίας Σκαρμούτσου

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ψαρόσουπα η τέλεια.

Της φίλης Ευαγγελίας Σκαρμούτσου.

Η Ψαρόσουπα αυτή είναι για 3 άτομα και το ψάρι Μυλοκόπι.

Ευχαριστούμε!

 

ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

 

Υλικά

1 ψάρι για βραστό, βάρος περίπου 1300γρ
6 καρότα
6 κολοκυθάκια
3 πατάτες
1 κρεμμύδι
σέλινο
ελαιόλαδο
αλάτι ή ανθό αλατιού Μάνης αν έχουμε
πιπέρι

Για το αυγολέμονο
2 αυγά
1 με 2 λεμόνια τον χυμό

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι μας και το αλατίζουμε με τον ανθό αλατιού ή απλό αλάτι. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι μας και το αλατίζουμε με τον ανθό αλατιού ή απλό αλάτι. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα λαχανικά μας ολόκληρα. Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα και ψιλοκόβουμε το σέλινο. Ρίχνουμε λίγο λάδι. Μέσα σε γάζα τοποθετούμε το ψάρι με λίγο σέλινο. Βάζουμε τόσο νερό όσο να φτάσει στην μέση του ψαριού, δεν το σκεπάζουμε. Βράζουμε και σε 10 - 15 λεπτά γυρίζουμε το ψάρι ώστε να βράσει και από την άλλη πλευρά.

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα λαχανικά μας ολόκληρα. Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα και ψιλοκόβουμε το σέλινο. Ρίχνουμε λίγο λάδι. Μέσα σε γάζα τοποθετούμε το ψάρι με λίγο σέλινο. Βάζουμε τόσο νερό όσο να φτάσει στην μέση του ψαριού, δεν το σκεπάζουμε. Βράζουμε και σε 10 - 15 λεπτά γυρίζουμε το ψάρι ώστε να βράσει και από την άλλη πλευρά.

Αφαιρούμε την γάζα από το ψάρι μας και το καθαρίζουμε από τα κόκαλα.

Αφαιρούμε την γάζα από το ψάρι μας και το καθαρίζουμε από τα κόκαλα.

Έχουμε βγάλει όλα τα λαχανικά εκτός από 2 με 3 κομμάτια πατάτας για κάθε άτομο. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε και τους κρόκους. και προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.

Έχουμε βγάλει όλα τα λαχανικά εκτός από 2 με 3 κομμάτια πατάτας για κάθε άτομο. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε και τους κρόκους. και προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.

Με κουτάλα ρίχνουμε λίγη σούπα στο αυγολέμονο ανακατεύοντας, αδειάζουμε στην κατσαρόλα μας και βάζουμε για μία βράση για να δέσει η σούπα. Θέλει πολύ προσοχή να μην μας κόψει. Η νοστιμότερη ψαρόσουπα γίνεται όταν υπολογίζεις το ψάρι και τα λαχανικά και βγάζεις ακριβώς τα πιάτα. Συμβουλή να μην σκεπάζουμε στο βράσιμο ποτέ την σούπα!

Με κουτάλα ρίχνουμε λίγη σούπα στο αυγολέμονο ανακατεύοντας, αδειάζουμε στην κατσαρόλα μας και βάζουμε για μία βράση για να δέσει η σούπα. Θέλει πολύ προσοχή να μην μας κόψει. Η νοστιμότερη ψαρόσουπα γίνεται όταν υπολογίζεις το ψάρι και τα λαχανικά και βγάζεις ακριβώς τα πιάτα. Συμβουλή να μην σκεπάζουμε στο βράσιμο ποτέ την σούπα!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.