Menu
Menu
90625720_10216975752245750_6478782007932354560_o(1)

Ψαρόσουπα με φουλ λαχανικά

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ψαρόσουπα με φουλ λαχανικά

του φίλου Γιάννη Αραμπατζή, μέλος της Ομάδας μας

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

 

Υλικά

1 κιλό ψάρια για σούπα(έβαλα τσέρουλες,μία χειλού,σκορπίδια και δράκαινα).
5 καρότα κομμένα σε ροδέλες
6 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 μικρό ματσάκι σέλινο.
6-7 μικρές πατάτες
1 ντομάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
100 γρμ ρύζι Καρολίνα
1-2 φύλλα δάφνης
6-7 κόκκους πιπέρι
Αλάτι,
100 ml ελαιόλαδο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε καλά. Με ένα ψαλίδι κόβουμε τα πτερύγια και την ουρά και όλα τα αγκάθια κατά μήκος της πλάτης.

Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε καλά. Με ένα ψαλίδι κόβουμε τα πτερύγια και την ουρά και όλα τα αγκάθια κατά μήκος της πλάτης.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα στρώνουμε στο πάτο τα καρότα ,μετά τα κοτσάνια από το σέλινο κομμένα σε κομμάτια και από πάνω τα ψάρια και τα σκεπάζω με νερό και περίπου 2 εκατοστά παραπάνω,μαζί με το ελαιόλαδο. Βράζω σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένο το καπάκι για 3-4 λεπτά και αφαιρώ τον αφρό με ένα κουτάλι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα στρώνουμε στο πάτο τα καρότα ,μετά τα κοτσάνια από το σέλινο κομμένα σε κομμάτια και από πάνω τα ψάρια και τα σκεπάζω με νερό και περίπου 2 εκατοστά παραπάνω,μαζί με το ελαιόλαδο. Βράζω σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένο το καπάκι για 3-4 λεπτά και αφαιρώ τον αφρό με ένα κουτάλι.

Μόλις ετοιμαστούν τα ψάρια τα βγάζω σε μία πιατέλα τα καθαρίζω τα αλατίζω λίγο και τ' αφήνω στην άκρη. Αφαιρώ καρότα και σέλινο και στραγγίζω το ζωμό για να φύγουν τυχόν κόκαλα και λέπια.

Μόλις ετοιμαστούν τα ψάρια τα βγάζω σε μία πιατέλα τα καθαρίζω τα αλατίζω λίγο και τ' αφήνω στην άκρη. Αφαιρώ καρότα και σέλινο και στραγγίζω το ζωμό για να φύγουν τυχόν κόκαλα και λέπια.

Ξαναβάζω το ζωμό,τα καρότα,το σέλινο και αφού αρχίσει να βράζει προσθέτω,τα φύλλα δάφνης,το πιπέρι,το κρεμμύδι,τη ντομάτα,τα φύλλα από το σέλινο,τα κολοκυθάκια και το αλάτι και συνεχίζω το βράσιμο με μισοσκεπασμένο καπάκι.

Ξαναβάζω το ζωμό,τα καρότα,το σέλινο και αφού αρχίσει να βράζει προσθέτω,τα φύλλα δάφνης,το πιπέρι,το κρεμμύδι,τη ντομάτα,τα φύλλα από το σέλινο,τα κολοκυθάκια και το αλάτι και συνεχίζω το βράσιμο με μισοσκεπασμένο καπάκι.

Μετά από 15 λεπτά προσθέτω και τις πατάτες ψιλοκομμένες,αφήνοντας όλα να μαλακώσουν για άλλα 15 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζω μερικά καρότα,πατάτες,κολοκυθάκια,λίγο σέλινο,τα βάζω στο μπλέντερ και τα κάνω πολτό. Τον προσθέτω στη σούπα μαζί με το ρύζι και τα κομμάτια από τα ψάρια και ανακατεύω.

Μετά από 15 λεπτά προσθέτω και τις πατάτες ψιλοκομμένες,αφήνοντας όλα να μαλακώσουν για άλλα 15 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζω μερικά καρότα,πατάτες,κολοκυθάκια,λίγο σέλινο,τα βάζω στο μπλέντερ και τα κάνω πολτό. Τον προσθέτω στη σούπα μαζί με το ρύζι και τα κομμάτια από τα ψάρια και ανακατεύω.

Αφήνω να βράσει άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και είναι έτοιμη.

Αφήνω να βράσει άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.