Menu
Menu
90553258_2941894535832747_7561437843281674240_n(1)

Ψωμάκια τσουρεκάκια γλυκά Σουηδικά Μπούλαρ

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ψωμάκια τσουρεκάκια γλυκά Σουηδικά Μπούλαρ

της φίλης μας Olga Sv, μέλος της Ομάδας μας

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες..

Ευχαριστούμε!

ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΖΥΜΕΣ ΜΑΓΙΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
100γρ. βούτυρο
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κυβάκι νωπή μαγιά ή δύο φακελάκια ξερή
1 κουτ.γλυκ. κάρδαμο ή κακουλέ
1 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι

Επικάλυψη
Χοντρή ζάχαρη ή κανονική
Κανέλα
Βούτυρο μαλακό
Θήκες ή φορμάκια ατομικά για κέικ (χωρίς θήκες απλώνουν)

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο,όχι πολύ.Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη ζάχαρη,τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύουμε με το χέρι να διαλυθούν. Έπειτα ρίχνουμε το κάρδαμο και το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια(ίσως να θέλει λίγο παραπάνω αλεύρι). Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.Κόβουμε σε 2 μπάλες και ανοίγουμε ένα φύλλο λίγο παχύ.

Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο,όχι πολύ.Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη ζάχαρη,τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύουμε με το χέρι να διαλυθούν. Έπειτα ρίχνουμε το κάρδαμο και το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια(ίσως να θέλει λίγο παραπάνω αλεύρι). Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.Κόβουμε σε 2 μπάλες και ανοίγουμε ένα φύλλο λίγο παχύ.

Αλείφουμε πάνω το φύλλο με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Κόβουμε λωρίδες 1 εκ. περίπου όλο το φύλο.

Αλείφουμε πάνω το φύλλο με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Κόβουμε λωρίδες 1 εκ. περίπου όλο το φύλο.

Παίρνουμε τις λωρίδες,ενώνουμε τις 2 άκρες,το γυρίζουμε και το κάνουμε έναν κόμπο.

Παίρνουμε τις λωρίδες,ενώνουμε τις 2 άκρες,το γυρίζουμε και το κάνουμε έναν κόμπο.

Τα βάζουμε μέσα στα χαρτάκια ή φορμάκια και τα αφήνουμε 10 λεπτά. Τέλος τα αλείφουμε με αβγό.

Τα βάζουμε μέσα στα χαρτάκια ή φορμάκια και τα αφήνουμε 10 λεπτά. Τέλος τα αλείφουμε με αβγό.

Tip Επειδή βγαίνουν αρκετά μπορείτε να τα ψήσετε,να τα βάλετε στην κατάψυξη και όταν τα ξεπαγώσετε,να είναι ολόφρεσκα!

Tip Επειδή βγαίνουν αρκετά μπορείτε να τα ψήσετε,να τα βάλετε στην κατάψυξη και όταν τα ξεπαγώσετε,να είναι ολόφρεσκα!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.