Menu
Menu
39674712_2148936732015196_8661217683175374848_n-678x470

Ψωμί ολικής άλεσης σταρένιο της Κατερίνας Κωβαίου

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ψωμί ολικής άλεσης σταρένιο της φίλης Κατερίνας Κωβαίου.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Ευχαριστούμε!

Υλικά

1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά (16 γρ)
8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
680 ml χλιαρό νερό (εναλλακτικά για πιο αφράτη ζύμη 400 γρ χλιαρό νερό + 200 γρ γιαούρτι)

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ανακατεύουμε στο αλεύρι που του έχουμε βάλει το αλάτι,την μάγια την ζάχαρη το λάδι και το νερό. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να αρχίσει να γίνεται μια μαλακιά και κολλώδες ζύμη. Εγώ χρησιμοποίησα μόνο αλεύρι ολικής επειδή η ζύμη είναι κολλώδες βγαίνει αφράτο,το έχω κάνει βάζοντας στην ζύμη και 200 γρ γιαούρτι αφαιρώντας 200 γρ νερό και βγήκε έξτρα αφράτο και διατηρείται για μέρες. Τις δίνουμε σχήμα της ζύμης με λαδωμένα χέρια,την σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες Την ζυμώνουμε με λίγο αλεύρι την κάνουμε μπάλα, της κάνουμε 3 χαρακιές και την ρίχνουμε μέσα στην καυτή γάστρα που έχουμε πυρώσει σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ανακατεύουμε στο αλεύρι που του έχουμε βάλει το αλάτι,την μάγια την ζάχαρη το λάδι και το νερό. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να αρχίσει να γίνεται μια μαλακιά και κολλώδες ζύμη. Εγώ χρησιμοποίησα μόνο αλεύρι ολικής επειδή η ζύμη είναι κολλώδες βγαίνει αφράτο,το έχω κάνει βάζοντας στην ζύμη και 200 γρ γιαούρτι αφαιρώντας 200 γρ νερό και βγήκε έξτρα αφράτο και διατηρείται για μέρες. Τις δίνουμε σχήμα της ζύμης με λαδωμένα χέρια,την σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες Την ζυμώνουμε με λίγο αλεύρι την κάνουμε μπάλα, της κάνουμε 3 χαρακιές και την ρίχνουμε μέσα στην καυτή γάστρα που έχουμε πυρώσει σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, ύστερα βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει το ψωμί μας Όσο είναι ζεστό το τυλίγουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Βγαίνει πεντανόστιμο και αφράτο.

Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, ύστερα βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει το ψωμί μας Όσο είναι ζεστό το τυλίγουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Βγαίνει πεντανόστιμο και αφράτο.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.