Menu
Menu
29261296_1962856563743876_6548556792492720128_n-678x470

Ψωμιά χωριάτικα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ψωμιά χωριάτικα.

Αυτά τα ψωμιά είναι από τον σύζυγο μου φτιαγμένα τον Γιάννη Τρέσκα.

Μπορείτε εύκολα να τα φτιάξετε κι εσείς.

ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΖΥΜΙ ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ,
μισό κιλό αλεύρι ολικής άλεσης ,
10 γραμμάρια νωπή μαγιά ,
20 γραμμάρια αλάτι και γύρω στα 700 γραμμάρια νερό.

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ανακατεύουμε τα άλευρα με το αλάτι και μετά προσθέτουμε τη μαγιά. Βάζουμε τα 500 γραμμάρια νερό και σταδιακά προσθέτουμε και το υπόλοιπο.

Ανακατεύουμε τα άλευρα με το αλάτι και μετά προσθέτουμε τη μαγιά. Βάζουμε τα 500 γραμμάρια νερό και σταδιακά προσθέτουμε και το υπόλοιπο.

Μην βάλετε όλο το νερό μαζί γιατί η ζύμη θα είναι πολύ μαλακιά και θα πρέπει να προσθέσετε κι άλλο αλεύρι. Το ζυμώνουμε πολύ καλά γύρω στα 20 λεπτά με μια κουτάλα ή με τα χέρια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε μια λεκάνη σκεπασμένη με πετσέτα για μια ώρα. Μετά το πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε το βάζουμε στο ταψί ή στη φόρμα που θέλουμε και το αφήνουμε πάλι σκεπασμένο με πετσέτα άλλη μια ώρα

Μην βάλετε όλο το νερό μαζί γιατί η ζύμη θα είναι πολύ μαλακιά και θα πρέπει να προσθέσετε κι άλλο αλεύρι. Το ζυμώνουμε πολύ καλά γύρω στα 20 λεπτά με μια κουτάλα ή με τα χέρια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε μια λεκάνη σκεπασμένη με πετσέτα για μια ώρα. Μετά το πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε το βάζουμε στο ταψί ή στη φόρμα που θέλουμε και το αφήνουμε πάλι σκεπασμένο με πετσέτα άλλη μια ώρα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και όταν το ψωμί μας είναι έτοιμο για ψήσιμο το βάζουμε στον φούρνο και ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό στο κάτω μέρος του φούρνου για να γίνει ατμός και το ψωμί μας να μην σκάσει. Μετά από μισή ώρα κατεβάζουμε τον φούρνο στους 160 – 170 βαθμούς και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.Εγώ στην μισή ώρα το έβγαλα από το ταψί και το έβαλα στη σχάρα του φούρνου για να ψηθεί και από κάτω

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και όταν το ψωμί μας είναι έτοιμο για ψήσιμο το βάζουμε στον φούρνο και ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό στο κάτω μέρος του φούρνου για να γίνει ατμός και το ψωμί μας να μην σκάσει. Μετά από μισή ώρα κατεβάζουμε τον φούρνο στους 160 – 170 βαθμούς και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.Εγώ στην μισή ώρα το έβγαλα από το ταψί και το έβαλα στη σχάρα του φούρνου για να ψηθεί και από κάτω

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.