Menu
Menu
Καταγραφήκιλοοο (1)

Κρέμα λεμονιού βελούδινη υπέροχη lemon curd

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κρέμα λεμονιού βελούδινη υπέροχη lemon curd

Πολύ νόστιμη και βελούδινη κρέμα λεμονιού.

Lemon curd.

Iδανική για γέμιση τάρτας, κέικ, τσουρεκιού.

Για μέσα στο παγωτό ή από πάνω. 

Για άλειμμα πάνω από κέικ, μπισκότα, καπ κέικς, μάφινς, πάν κέικ, για ότι μας αρέσει.

Εύκολη στην παρασκευή του, φυλάσσεται στο ψυγείο σε αποστειρωμένα βάζα για ένα μήνα.

Η δόση αυτή βγάζει ένα βάζο 500γρ.

Εγώ έκανα διπλή δόση.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Υλικά

1 αυγό ολόκληρο
2 κρόκους αυγών
χυμό από 3 μεγάλα ακέρωτα λεμόνια
ξύσμα από 3 μεγάλα λεμόνια 200γρ
220γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο κρύο σε κύβους κομμένο
1 κουταλιά σούπας 12γρ κορν φλάουρ ή νισεστέ

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ξύνουμε τα πολύ καλά πλυμένα λεμόνια μας.

Ξύνουμε τα πολύ καλά πλυμένα λεμόνια μας.

Στύβουμε τον χυμό τους.

Στύβουμε τον χυμό τους.

Σε μπλέντερ η μούλτι ή μίχερ χειρός χτυπάμε να ανακατευτεί το ξύσμα με την ζάχαρη για να αναδειχθεί περισσότερο το άρωμα του λεμονιού,

Σε μπλέντερ η μούλτι ή μίχερ χειρός χτυπάμε να ανακατευτεί το ξύσμα με την ζάχαρη για να αναδειχθεί περισσότερο το άρωμα του λεμονιού,

Προσθέτουμε τους κρόκους και το αυγό και χτυπάμε να ασπρίσει.

Προσθέτουμε τους κρόκους και το αυγό και χτυπάμε να ασπρίσει.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι.

Ανακατεύουμε καλά μέσα και το κορν φλαουρ.

Ανακατεύουμε καλά μέσα και το κορν φλαουρ.

Βάζουμε όλο το μείγμα σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο να ζεσταθεί ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα.

Βάζουμε όλο το μείγμα σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο να ζεσταθεί ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά να μην καεί ο πάτος και ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσει και πήξει η κρέμα μας για 4 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί με την κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά .

Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά να μην καεί ο πάτος και ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσει και πήξει η κρέμα μας για 4 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί με την κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά .

Ανακατεύουμε που και που να μην είναι τόσο ζεστή η κρέμα μας, την περνάμε από μεγάλη σίτα να μείνει καθαρή και βελούδινη. Αδειάζουμε στο αποστειρωμένο βάζο μας ή στα βάζα.

Ανακατεύουμε που και που να μην είναι τόσο ζεστή η κρέμα μας, την περνάμε από μεγάλη σίτα να μείνει καθαρή και βελούδινη. Αδειάζουμε στο αποστειρωμένο βάζο μας ή στα βάζα.

Κλείνουμε καλά και αναποδογυρίζουμε τα βάζα μας μέχρι να κρυώσουν. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Κλείνουμε καλά και αναποδογυρίζουμε τα βάζα μας μέχρι να κρυώσουν. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.