Menu
Menu
50715936_814806785525098_14861767960166400_n-632x470

Mille-feuille,”χίλια φύλλα”, μιλφείγ της Βάσως Καμπούρογλου

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Mille-feuille,”χίλια φύλλα”, μιλφείγ της φίλης Βάσως Καμπούρογλου. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

Για την κρέμα πατισερί:
500 ml γάλα
120 γρ. ζάχαρη
65 γρ. κορν φλάουρ
25 γρ. βούτυρο
1 κ.γ βανίλια
1 αυγό + 1 κρόκο αυγού
250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Για τα φύλλα:
1 φύλλο σφολιάτας
50 γρ. βούτυρο
6 κ.σ ζάχαρη

Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μισό γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν.

Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μισό γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν.

Στο μίξερ χτυπάμε το άλλο μισό γάλα, το αυγό, τον κρόκο, το κορν φλάουρ.

Στο μίξερ χτυπάμε το άλλο μισό γάλα, το αυγό, τον κρόκο, το κορν φλάουρ.

Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έρθει σε βρασμό και να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έρθει σε βρασμό και να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της και την αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.

Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της και την αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε 4 λωρίδες. Λιώνουμε το βούτυρο. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τα 3 από τα 6 κ.σ ζάχαρη. Αλείφουμε με βούτυρο της λωρίδες και τοποθετούμε τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω, πάνω στην ζάχαρη.

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε 4 λωρίδες. Λιώνουμε το βούτυρο. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τα 3 από τα 6 κ.σ ζάχαρη. Αλείφουμε με βούτυρο της λωρίδες και τοποθετούμε τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω, πάνω στην ζάχαρη.

Κάνουμε τρύπες με το πιρούνι στις λωρίδες γιατί δεν θέλουμε να μας φουσκώσει η σφολιάτα στο ψήσιμο. Αλείφουμε και την πάνω πλευρά με βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα άλλα 3 κ.σ ζάχαρη. Ψήνουμε για 30' περίπου στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Κάνουμε τρύπες με το πιρούνι στις λωρίδες γιατί δεν θέλουμε να μας φουσκώσει η σφολιάτα στο ψήσιμο. Αλείφουμε και την πάνω πλευρά με βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα άλλα 3 κ.σ ζάχαρη. Ψήνουμε για 30' περίπου στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ και έπειτα την ανακατεύουμε με την κρέμα πατισερί που ήταν τόση ώρα στο ψυγείο.

Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ και έπειτα την ανακατεύουμε με την κρέμα πατισερί που ήταν τόση ώρα στο ψυγείο.

Συναρμολογούμε ξεκινώντας να βάζουμε στην επιφάνεια που θα στήσουμε το γλυκό μας μια στρώση κρέμα, μετά βάζουμε εναλλάξ φύλλο -κρέμα-φύλλο χρησιμοποιώντας τα 3 από τα 4 φύλλα. Το 4ο φύλλο το θρυμματίζουμε και το σκορπίζουμε από πάνω τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Συναρμολογούμε ξεκινώντας να βάζουμε στην επιφάνεια που θα στήσουμε το γλυκό μας μια στρώση κρέμα, μετά βάζουμε εναλλάξ φύλλο -κρέμα-φύλλο χρησιμοποιώντας τα 3 από τα 4 φύλλα. Το 4ο φύλλο το θρυμματίζουμε και το σκορπίζουμε από πάνω τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.