Menu
Menu
52373474_2076846305725234_8520783866187743232_n-678x470

Red Velvet Cake της Elen Zournatzidou

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Red Velvet Cake της φίλης Elen Zournatzidou που την έκλεψα από την σελίδα της Lena’s cookbook….Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

Για το παντεσπάνι
310 γρ αλεύρι
16 γρ κακάο
5 γρ σόδα
5 γρ αλάτι
115 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ ζάχαρη
2 αυγά
220 ml σπορέλαιο
5 ml ξύδι
2 βανίλιες
240 ml ξυνογαλο
30 γρ χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

Για την κρέμα
500 γρ τυρί κρέμα
300 ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
156 γρ ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο και την σόδα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο και την σόδα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Σε άλλη λεκάνι χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια. Το λάδι, το ξίδι και το ξινόγαλα.

Σε άλλη λεκάνι χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια. Το λάδι, το ξίδι και το ξινόγαλα.

Ενώνουμε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε.

Ενώνουμε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε.

Προσθέτουμε το χρώμα μας και χτυπάμε να κοκκινίσει καλά.

Προσθέτουμε το χρώμα μας και χτυπάμε να κοκκινίσει καλά.

Χωρίζουμε σε 3 μικρά ίσα ταψάκια ή σε μία φόρμα 24εκ.

Χωρίζουμε σε 3 μικρά ίσα ταψάκια ή σε μία φόρμα 24εκ.

Ο χρόνος ψησίματος για τα μικρά είναι 20 περίπου λεπτά, ενώ στο μεγαλύτερο ταψί 30 -35 λεπτά στους 180 βαθμούς. όταν κρυώσουν κόβουμε το καθένα στην μέση και θα έχουμε 6 πάτους, Τον ένα τον κρατάμε για τα σχέδια που θέλουμε να κάνουμε, καρδούλες κλπ.

Ο χρόνος ψησίματος για τα μικρά είναι 20 περίπου λεπτά, ενώ στο μεγαλύτερο ταψί 30 -35 λεπτά στους 180 βαθμούς. όταν κρυώσουν κόβουμε το καθένα στην μέση και θα έχουμε 6 πάτους, Τον ένα τον κρατάμε για τα σχέδια που θέλουμε να κάνουμε, καρδούλες κλπ.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί και προσθέτουμε και το τυρί κρέμα επίσης χτυπημένο και τα ενώνουμε, προσθέτουμε και την βανίλια.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί και προσθέτουμε και το τυρί κρέμα επίσης χτυπημένο και τα ενώνουμε, προσθέτουμε και την βανίλια.

Γεμίζουμε και τα 5 καπάκια και σκεπάζουμε όλη την τούρτα με την κρέμα από πάνω και στα πλαινά.

Γεμίζουμε και τα 5 καπάκια και σκεπάζουμε όλη την τούρτα με την κρέμα από πάνω και στα πλαινά.

Διακοσμούμε με τα σχέδια που κάναμε από το 6ο παντεσπάνι και τρίβουμε και λίγο και πασπαλίζουμε την τούρτα μας.

Διακοσμούμε με τα σχέδια που κάναμε από το 6ο παντεσπάνι και τρίβουμε και λίγο και πασπαλίζουμε την τούρτα μας.

Προσθέτουμε όποια φρούτα θέλουμε για στόλισμα.

Προσθέτουμε όποια φρούτα θέλουμε για στόλισμα.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.