Γλυκό Χριστουγέννων, Λέπκουχεν παραδοσιακό Γερμανίας.
Lebkuchen, αρωματικό με πολλά μπαχαρικά υπέροχα που μας ταξιδεύουν σε Χριστούγεννα, τζάκι, χιόνια. Όσοι ζήσανε ή ζουν στην Γερμανία τα λατρεύουν όπως κι εγώ. Γίνονται σε ταψί σαν κέικ ή σε κουλουράκια. Αυτή η ζύμη είναι πολύ ρευστή οπότε είναι για ταψί. Τα σκεπάζουμε αν θέλουμε να είναι μαλακό ή το αφήνουμε να στεγνώσει και γίνεται σαν μπισκότο.
Η δόση για το γλυκό αυτό είναι για το μεγάλο ταψί φούρνου. Μπορείτε να κάνετε την μισή σε πιο μικρό ταψί.
Τα μπαχαρικά είναι αναλυτικά γραμμένα για το γλυκό εκτός και αν έχετε τα ειδικά φακελάκια μπαχαρικών λεπκούχεν που τα έχει όλα μέσα και θα χρησιμοποιήσετε 2 φακελάκια και όχι τα αναλυτικά μπαχαρικά.