Menu
Menu
20221231_142218 (1)

Εκμέκ με τσουρέκι, κρέμα, σαντιγί, σιρόπι

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Εκμέκ με τσουρέκι, κρέμα, σαντιγί, σιρόπι

Αν μας περισσέψει τσουρέκι τι κάνουμε?

Ένα φανταστικό εκμέκ ! 

Με δική μας κρέμα πατισερί, χτυπημένη σαντιγί και μπόλικο σιρόπι να μουλιάσει μέσα το τσουρέκι ή βασιλόπιτα μας.

Αν βαριόμαστε να φτιάξουμε δική μας κρέμα πατισερί μπορούμε να χτυπήσουμε 2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια Γιώτης με το ανάλογο γάλα που γράφει η συσκευασία.

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΚΜΕΚ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1 κιλό τσουρέκι μπαγιάτικο ή μη σε χοντρές φέτες κομμένο

Για το σιρόπι
600γρ ζάχαρη
500γρ νερό
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 βανίλια στο τέλος
3 κουταλιές γεμάτες σούπας μέλι αφού έχει βράσει το σιρόπι

Για την κρέμα πατισερί
Πρώτη φάση
1 λίτρο γάλα
240γρ ζάχαρη
60γρ κορν φλάουερ ή νισεστέ
70γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 βανίλιες

Δεύτερη φάση
100γρ αυγά = 2 τεμάχια
150γρ κρόκοι αυγών = 5 κρόκοι
80γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό σε κομματάκια

400γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί σκέτη

Φυστίκια Αιγίνης για ντεκόρ

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Αρκετές ώρες πριν φτιάξουμε το γλυκό μας ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και ζεστό το περιχύνουμε στο τσουρέκι μας που έχουμε κόψει σε φέτες και αφήνουμε να τραβήξει να το πιεί όλο.

Αρκετές ώρες πριν φτιάξουμε το γλυκό μας ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και ζεστό το περιχύνουμε στο τσουρέκι μας που έχουμε κόψει σε φέτες και αφήνουμε να τραβήξει να το πιεί όλο.

Πρώτη φάση. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε ανακατεύοντας, την ζάχαρη, κορν φλάουερ που έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε πριν ζεσταθεί πολύ το γάλα το αλεύρι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε συνέχεια προσέχοντας μην κολλήσει. Δεύτερη φάση. Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τους κρόκους και αφού έχουμε χαμηλώσει την φωτιά τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα και ανακατεύουμε γρήγορα να βράσει 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει το βούτυρο και να γυαλίσει η κρέμα μας. Αδειάζουμε σε μπολ γυάλινο και σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει. Αν δεν θέλουμε να κάνουμε σπιτική κρέμα χρησιμοποιούμε 2 έτοιμα φακελάκια κρέμα βανίλια.

Πρώτη φάση. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε ανακατεύοντας, την ζάχαρη, κορν φλάουερ που έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε πριν ζεσταθεί πολύ το γάλα το αλεύρι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε συνέχεια προσέχοντας μην κολλήσει. Δεύτερη φάση. Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τους κρόκους και αφού έχουμε χαμηλώσει την φωτιά τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα και ανακατεύουμε γρήγορα να βράσει 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει το βούτυρο και να γυαλίσει η κρέμα μας. Αδειάζουμε σε μπολ γυάλινο και σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει. Αν δεν θέλουμε να κάνουμε σπιτική κρέμα χρησιμοποιούμε 2 έτοιμα φακελάκια κρέμα βανίλια.

Αφού τράβηξε το σιρόπι το τσουρέκι και κρύωσε η κρέμα την απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα.

Αφού τράβηξε το σιρόπι το τσουρέκι και κρύωσε η κρέμα την απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα.

Χτυπάμε σκέτη την σαντιγί μας χωρίς ζάχαρη και απλώνουμε επάνω από την πατισερί.

Χτυπάμε σκέτη την σαντιγί μας χωρίς ζάχαρη και απλώνουμε επάνω από την πατισερί.

Κάνουμε γραμμές με ένα πιρούνι ή με σακκούλα κορνέ κάνουμε ροζέτες και πασπαλίζουμε με φυστίκι σπασμένο.

Κάνουμε γραμμές με ένα πιρούνι ή με σακκούλα κορνέ κάνουμε ροζέτες και πασπαλίζουμε με φυστίκι σπασμένο.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες σίγουρα να σφίξουν οι κρέμες.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες σίγουρα να σφίξουν οι κρέμες.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.