Menu
Menu

Cook Bake Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες....

49515814_10213817225964567_8797645502561648640_o-678x470 (2)

Κουμ Κουάτ γλυκό κουταλιού του Γιάννη Αραμπατζή

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κούμ Κουάτ γλυκό κουταλιού του φίλου Γιάννη Αραμπατζή.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

1 κιλό κουμ κουάτ όχι πολύ ώριμα
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
χυμό από μισό λεμόνι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε και αφήνουμε τα φρουτάκια να στεγνώσουν στο τρυπητό. Τρυπάμε ένα -ένα με ένα πιρουνάκι .

Πλένουμε και αφήνουμε τα φρουτάκια να στεγνώσουν στο τρυπητό. Τρυπάμε ένα -ένα με ένα πιρουνάκι .

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα νερό και βράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε, βάζουμε καινούριο νερό και επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές. Μόνο την 1η φορά τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τις επόμενες 3 φορές, αφήνουμε να πάρουν βράση ξανασουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να σουρώσουν καλά στο τρυπητό.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα νερό και βράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε, βάζουμε καινούριο νερό και επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές. Μόνο την 1η φορά τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τις επόμενες 3 φορές, αφήνουμε να πάρουν βράση ξανασουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να σουρώσουν καλά στο τρυπητό.

Φτιάχνουμε το σιρόπι,βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα κουμ κουάτ. Βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτριας έντασης φωτιά και ξαφρίζουμε ενώ προσέχουμε γιατί φουσκώνει και μπορεί να χυθεί έξω. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για ένα 24ωρο.

Φτιάχνουμε το σιρόπι,βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα κουμ κουάτ. Βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτριας έντασης φωτιά και ξαφρίζουμε ενώ προσέχουμε γιατί φουσκώνει και μπορεί να χυθεί έξω. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για ένα 24ωρο.

Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε για 5-10 λεπτά για να δέσει το σιρόπι καλά. Πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε σβήνουμε το μάτι και μόλις σταματήσει να κοχλάζει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε για 5-10 λεπτά για να δέσει το σιρόπι καλά. Πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε σβήνουμε το μάτι και μόλις σταματήσει να κοχλάζει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει το γλυκό τελείως.

Τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει το γλυκό τελείως.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.