Menu
22770934_1800934843269383_2021328930297302393_o-678x470 (1)

Κυδώνια γλυκό στον φούρνο καραμελωμένα, εύκολα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

1. Ανήκει στο είδος  κυδονέα και κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου ενώ είναι ιδιαίτερο διαδεδομένο σε όλες τις χώρες της Μεσογείου.

2.Θεωρείται από τα αρχαιότερα φρούτα. Οι αρχαίοι έλληνες  είχαν αφιερώσει τα κυδώνια στην θεά Αφροδίτη. Φημολογείται μάλιστα ότι κατά το γνωστό μύθο ο Πάρης προσέφερε κυδώνι στη θεά και όχι χρυσό μήλο. Επίσης κάποιοι ισχυρίζονται πως πιθανά το μήλο που πρόσφερε η Εύα στον Αδάμ να είναι τελικά κυδώνι.

3.Θεωρείται αφροδισιακό για τις γυναίκες. Παράλληλα βοηθά την γονιμότητα και μειώνει την εμφάνιση λοιμώξεων τω γεννητικών οργάνων.

4.Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C, αλλά χάνει μεγάλο μέρος αυτής όταν μαγειρευτεί.

5.Περιέχει δύο πολύ σημαντικές ουσίες την θεαμίνη και τη ριβοφλαβίνη που ενισχύουν την μνήμη και την εγκεφαλική μας λειτουργία.

6. Περιέχει και υψηλά ποσοστά πεκτίνης, μιας ουσίας που είναι χρήσιμη σε αυτούς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, καθώς επιβραδύνει την απορρόφηση των σακχάρων, ενώ μπορεί να βελτιώσει και τα επίπεδά τους στο αίμα. Γενικά όσοι πάσχουν από διαβήτη πρέπει να ακολουθούν διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και το κυδώνι αποτελεί εξαιρετική πηγή.

7.Το κρασί που παράγεται από τα κυδώνια θεωρείται πολύ ωφέλιμο για όσους πάσχουν από άσθμα, ενώ το λικέρ από κυδώνι βοηθά στη  δυσπεψία και αντιμετωπίζει την αιμορραγία τα ούλων

8.Το αφέψημα από κουκούτσια κυδωνιού είναι αντιβηχικό, αποχρεμπτικό και δραστικό κατά των ισχυρών πονοκεφάλων.

9.Το κυδώνι μπορεί να αντικαταστήσει το μήλο σε όλες τις συνταγές (μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής) καθώς έχει το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα και την ίδια συμπεριφορά στο μαγείρεμα.

10.Το τσάι από βρασμένα φύλλα ή κουκούτσια κυδωνιάς, όπως και η πούλπα από ωμό  ή βρασμένο κυδώνι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στη διάρροια.

πηγή:

Sigmalive Magazine

Υλικά

6 κυδώνια
ζάχαρη
κανέλα
γαρύφαλλο
1/2 λίτρο κόκα κόλα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε καλά τα κυδώνια μας.

Πλένουμε καλά τα κυδώνια μας.

Καθαρίζουμε από μέσα το στρόγγυλο με τα κουκούτσια.

Καθαρίζουμε από μέσα το στρόγγυλο με τα κουκούτσια.

Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι η πυρέξ να κοιτάνε προς τα επάνω. Σε κάθε μισό κυδώνι βάζουμε μια κουταλιά ζάχαρη η και λιγότερο, πασπαλίζουμε με κανέλα και γαρύφαλλο και περιχύνουμε με την κόκα κόλα.

Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι η πυρέξ να κοιτάνε προς τα επάνω. Σε κάθε μισό κυδώνι βάζουμε μια κουταλιά ζάχαρη η και λιγότερο, πασπαλίζουμε με κανέλα και γαρύφαλλο και περιχύνουμε με την κόκα κόλα.

Ψήνουμε σε 200 βαθμούς αντίσταση για 40 με 45 λεπτά, στα 30 λεπτά τα γυρνάμε ανάποδα να ψηθεί η φλούδα και καταλαβαίνουμε ότι έχουν γίνει όταν μείνει πολύ λίγο ζουμάκι το οποίο έχει αρχίσει και γίνεται σαν ζελέ.

Ψήνουμε σε 200 βαθμούς αντίσταση για 40 με 45 λεπτά, στα 30 λεπτά τα γυρνάμε ανάποδα να ψηθεί η φλούδα και καταλαβαίνουμε ότι έχουν γίνει όταν μείνει πολύ λίγο ζουμάκι το οποίο έχει αρχίσει και γίνεται σαν ζελέ.

Τρώγονται σκέτα, με σαντιγί η με παγωτό.

Τρώγονται σκέτα, με σαντιγί η με παγωτό.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.