Menu
Menu
34032592_2046198578743007_1837251455765970944_n-678x470

Κόκορας γεμιστός της Hélène Chatzidimitriou-Rommes

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Κόκκορας γεμιστός της φίλης Hélène Chatzidimitriou-Rommes.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες...Ευχαριστούμε!

Υλικά

1 κόκορα

Για την γέμιση
5-6 ξερά σύκα
5-6 καρύδια
5-6 αμύγδαλα
1/2 φιλέτο κοτόπουλο
1 αυγό
3 κουταλιές σούπας φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
κονιάκ
βούτυρο για πάνω από τον κόκκορα
λευκό κρασί
σιρόπι από βύσσινα

πατάτες
αρακά

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Για τη γέμιση, θέλουμε 5-6 ξερά σύκα, 5-6 καρύδια, 5-6 αμύγδαλα, 1/2 φιλέτο κοτόπουλο, τα αλέθουμε χωριστά και τα βάζουμε σε μια λεκάνι με 1 αυγό, 3 κουταλιάς της σούπας φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και κονιάκ.

Για τη γέμιση, θέλουμε 5-6 ξερά σύκα, 5-6 καρύδια, 5-6 αμύγδαλα, 1/2 φιλέτο κοτόπουλο, τα αλέθουμε χωριστά και τα βάζουμε σε μια λεκάνι με 1 αυγό, 3 κουταλιάς της σούπας φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και κονιάκ.

Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο.

Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο.

Από το κοκοράκι, βγάζουμε τα κόκαλα, με κοφτερό μαχαίρι. Αφήνουμε μόνο τα φτερά και το ψηλό κόκκαλο από τα μπούτια χωρίς όμως να το ανοίξουμε.

Από το κοκοράκι, βγάζουμε τα κόκαλα, με κοφτερό μαχαίρι. Αφήνουμε μόνο τα φτερά και το ψηλό κόκκαλο από τα μπούτια χωρίς όμως να το ανοίξουμε.

Γεμίζουμε το κοκοράκι και το βάζουμε μία ώρα στους 180 βαθμούς με βούτυρο από πάνω να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα.

Γεμίζουμε το κοκοράκι και το βάζουμε μία ώρα στους 180 βαθμούς με βούτυρο από πάνω να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα.

Για το σερβίρισμα, κόβουμε σε φετούλες.

Για το σερβίρισμα, κόβουμε σε φετούλες.

Για τη σάλτσα, τα κόκαλα που βγάλαμε, τα βάζουμε με νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν.. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. Στο κατσαρολάκι, βάζουμε Muscat η λευκό κρασί, μετά από λίγα λεπτά, βάζουμε το ζουμί και σιρόπι από βύσσινο (το φτιάχνω το καλοκαίρι) και αφήνουμε να πήζει λίγο. Όταν έρθει η ώρα, ζεστάνουμε την σάλτσα και λιώνουμε μέσα βούτυρο.

Για τη σάλτσα, τα κόκαλα που βγάλαμε, τα βάζουμε με νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν.. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. Στο κατσαρολάκι, βάζουμε Muscat η λευκό κρασί, μετά από λίγα λεπτά, βάζουμε το ζουμί και σιρόπι από βύσσινο (το φτιάχνω το καλοκαίρι) και αφήνουμε να πήζει λίγο. Όταν έρθει η ώρα, ζεστάνουμε την σάλτσα και λιώνουμε μέσα βούτυρο.

Για της πατάτες, της καθαρίζουμε, της πλένουμε, βάζουμε πιπέρι και αλάτι. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε βούτυρο και τσιγαρίζουμε της πατάτες μέχρι να κοκκινίσουν. Βράζουμε τον αρακά και τον περνάμε κι αυτόν από το βούτυρο. Σερβίρουμε τον κόκκορα με τις πατάτες και τον αρακά. Περιχύνουμε με την σάλτσα μας. Καλή απόλαυση!

Για της πατάτες, της καθαρίζουμε, της πλένουμε, βάζουμε πιπέρι και αλάτι. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε βούτυρο και τσιγαρίζουμε της πατάτες μέχρι να κοκκινίσουν. Βράζουμε τον αρακά και τον περνάμε κι αυτόν από το βούτυρο. Σερβίρουμε τον κόκκορα με τις πατάτες και τον αρακά. Περιχύνουμε με την σάλτσα μας. Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.