Menu
Menu
IMG_20220710_112924 (1)

Παπουτσάκια μελιτζάνες με κιμά και ντομάτα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Παπουτσάκια μελιτζάνες με κιμά και ντομάτα

Πιο απλό και πιο ελαφρύ το φαγητό αυτό με φέτες ντομάτας από πάνω αν δεν θέλουμε την μπεσαμέλ.

Τις μελιτζάνες δεν τις τηγανίζω αλλά τις ψήνω στον φούρνο αφού τις περάσω με λίγο λάδι και γίνεται πιο ελαφρύ έτσι το φαγητό.

Χρησιμοποίησα  μελιτζάνες τσακώνικες στην συνταγή με την ντομάτα, τις ανοιχτόχρωμες γιατί είναι πιο γλυκές και δεν πικρίζουν.

Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλάσκες που είναι πιο έντονη η γεύση τους.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Συνταγή για 6 άτομα

10 με 12 μελιτζάνες περίπου ανάλογα το μέγεθος
λάδι για άλλειμα
αλάτι, πιπέρι

Για τον κιμά
750γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 πιπεριές αλεσμένες φλωρίνης και πράσινη
2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
1/2 κουτί χυμό ντομάτας η 2 αλεσμένες μεγάλες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο, νερό

από πάνω
3 με 4 ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
λίγη ρίγανη

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Κόβουμε τα πλαϊνά από τις μελιτζάνες όπως στην φωτογραφία και χαράζουμε με μαχαίρι και από τις δύο πλευρές να περάσει απέναντι η χαρακιά, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ζεστό φούρνο 220 βαθμούς να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, μισή ώρα περίπου.

Κόβουμε τα πλαϊνά από τις μελιτζάνες όπως στην φωτογραφία και χαράζουμε με μαχαίρι και από τις δύο πλευρές να περάσει απέναντι η χαρακιά, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ζεστό φούρνο 220 βαθμούς να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, μισή ώρα περίπου.

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Εγώ τον έφτιαξα από το βράδυ. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μόλις ροδίσει λίγο βάζουμε τις πιπεριές και μετά τον κιμά και τον πατάμε καλά με ένα κουτάλι ανακατεύοντας στην κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί, να ασπρίσει δηλαδή. Προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ, αλάτι, πιπέρια και λίγο μοσχοκάρυδο και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Εγώ τον έφτιαξα από το βράδυ. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μόλις ροδίσει λίγο βάζουμε τις πιπεριές και μετά τον κιμά και τον πατάμε καλά με ένα κουτάλι ανακατεύοντας στην κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί, να ασπρίσει δηλαδή. Προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ, αλάτι, πιπέρια και λίγο μοσχοκάρυδο και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά.

Γεμίζουμε τις ανοιγμένες μελιτζάνες που πατήσαμε με ένα κουτάλι και γεμίζουμε με τρυπητή κουτάλα όλες τις μελιτζάνες, το ζουμάκι το αδειάζουμε από πάνω και προσθέτουμε λίγο νερό αν ο κιμάς μας δεν είχε πολύ ζουμάκι.

Γεμίζουμε τις ανοιγμένες μελιτζάνες που πατήσαμε με ένα κουτάλι και γεμίζουμε με τρυπητή κουτάλα όλες τις μελιτζάνες, το ζουμάκι το αδειάζουμε από πάνω και προσθέτουμε λίγο νερό αν ο κιμάς μας δεν είχε πολύ ζουμάκι.

Βάζουμε από πάνω και τις ντομάτες μας και λίγη ρίγανη.

Βάζουμε από πάνω και τις ντομάτες μας και λίγη ρίγανη.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, εγώ ψήνω σε αέρα, για 40 λεπτά περίπου. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα σβήνουμε τον φούρνο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, εγώ ψήνω σε αέρα, για 40 λεπτά περίπου. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα σβήνουμε τον φούρνο.

5 λεπτά πριν σβήσουμε τον φούρνο αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω τριμμένο κεφαλοτύρι ή κάποιο άλλο τριμμένο τυρί.

5 λεπτά πριν σβήσουμε τον φούρνο αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω τριμμένο κεφαλοτύρι ή κάποιο άλλο τριμμένο τυρί.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.