Menu
Menu
31880491_2014946775201521_2803821892836786176_n-678x470

Ρεβύθια με ντομάτα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ρεβύθια με ντομάτα, διαφορετικά, όχι με λεμονάκι αλλά με ντομάτα. Πολύ νόστιμα, μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο σε γάστρα.

Τα ρεβύθια συγκαταλέγονται στην οικογένεια των οσπρίων και είναι ένα από τα παλαιότερα όσπρια που καλλιεργούνται από τον άνθρωπο.

Από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι την Αίγυπτο τα ρεβύθια, τα κουκιά και οι φακές θεωρούνταν βασικές τροφές της εποχής.

Τα ρεβύθια είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, φυτικών ινών και πολλών βασικών μετάλλων και βιταμινών.

Υλικά

500γρ ρεβύθια μουλιασμένα από το βράδυ μόνο σε νερό
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό,
2 γεμάτες κουταλιές αλεύρι
αλάτι
πιπέρι μαύρο και κόκκινο
1 κύβο λαχανικών

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε τα ρεβύθια στην χύτρα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και μόλις αφρίσουν τα σουρώνουμε. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ξαναβάζουμε για βράσιμο.

Βάζουμε τα ρεβύθια στην χύτρα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και μόλις αφρίσουν τα σουρώνουμε. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ξαναβάζουμε για βράσιμο.

Βράζουμε στην χύτρα για 35 λεπτά, στην κατσαρόλα περίπου 1 ώρα.

Βράζουμε στην χύτρα για 35 λεπτά, στην κατσαρόλα περίπου 1 ώρα.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.