Menu
Menu
IMG_20210201_143342(1)

Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με αλεύρι καλαμποκιού

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με αλεύρι καλαμποκιού

Σπανακοτυρόπιτα αλλιώς!

Υπέροχη, νόστιμη, εύκολη με καλαμποκάλευρο πασπαλισμένο κάτω και επάνω από το σπανάκι.

Κάνει μία κρούστα φανταστική και είναι σαν να έχει φύλλο η πίτα μας επάνω και κάτω.

Μοιάζει με πίτα αλλά και με σουφλέ στην γεύση.

Για ταψί 30 εκ.

ΣΥΝΤΑΓΗ για σπανακοτυρόπιτα τεμπέλικη  ΕΔΩ!

Υλικά

1.5 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μέτρια κομμένα σε φέτες
ελαιόλαδο λίγο για το τσιγάρισμα και λίγο ακόμη για από επάνω
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι νερό
αλάτι
πιπέρι
6 αυγά, στο 1 κιλό σπανάκι 4 αυγά
150 γρ τραχανά
300 γρ τυρί φέτα τριμμένη

3 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο για κάτω
3 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο για από πάνω

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε το σπανάκι μας και αφήνουμε να στραγγίσει.

Πλένουμε το σπανάκι μας και αφήνουμε να στραγγίσει.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας σε λίγο ελαιόλαδο.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας σε λίγο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το σπανάκι να μαραθεί τελείως με το αλατοπίπερο και το νερό. Βάζουμε και τον άνηθο και βράζουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι να μαραθεί τελείως με το αλατοπίπερο και το νερό. Βάζουμε και τον άνηθο και βράζουμε για 10 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και ανακατεύουμε γρήγορα μέσα τα αυγά.

Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και ανακατεύουμε γρήγορα μέσα τα αυγά.

Ανακατεύουμε μέσα και τον τραχανά.

Ανακατεύουμε μέσα και τον τραχανά.

Προσθέτουμε την φέτα.

Προσθέτουμε την φέτα.

Ανακατεύουμε καλά.

Ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε το ταψί μας και το πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο να πάει παντού.

Λαδώνουμε το ταψί μας και το πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο να πάει παντού.

Αδειάζουμε το σπανάκι στο ταψί , πασπαλίζουμε με τις άλλες 3 κουταλιές καλαμποκάλευρο. Πατάμε λίγο με τα χέρια να υγραθεί και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Αδειάζουμε το σπανάκι στο ταψί , πασπαλίζουμε με τις άλλες 3 κουταλιές καλαμποκάλευρο. Πατάμε λίγο με τα χέρια να υγραθεί και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

ψήνουμε σε αντίσταση ή αέρα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και άλλα 10 λεπτά στους 200 βαθμούς. Ανάλογα τον φούρνο, θέλουμε να πάρει λίγο χρώμα η πίτα μας.

ψήνουμε σε αντίσταση ή αέρα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και άλλα 10 λεπτά στους 200 βαθμούς. Ανάλογα τον φούρνο, θέλουμε να πάρει λίγο χρώμα η πίτα μας.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.