Τούρτα λευκή με κρέμα πατισερί και λευκή σοκολάτα.
Μία τούρτα πολύ αφράτη και ελαφριά που θα την λατρέψετε!
Σιροπιασμένη ελαφρά, γεμισμένη με κρέμα πατισερί που θα βρείτε την συνταγή ΕΔΩ... και καλυμμένη με λευκή σοκολάτα.
Μία τούρτα πολύ αφράτη και ελαφριά που θα την λατρέψετε!
Σιροπιασμένη ελαφρά, γεμισμένη με κρέμα πατισερί που θα βρείτε την συνταγή ΕΔΩ... και καλυμμένη με λευκή σοκολάτα.
Για το παντεσπάνι
6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη 200γρ
1 ποτήρι αλεύρι 180γρ
1 μπείκιν πάουντερ 20 γρ
1 βανίλια
Για την Κρέμα Πατισερί
Πρώτη φάση
1 λίτρο γάλα
240γρ ζάχαρη
60γρ κορν φλάουερ ή νισεστέ
70γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 βανίλιες
Δεύτερη φάση
100γρ αυγά, 2 τεμάχια
150γρ κρόκοι αυγών, 5 κρόκοι
80γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό σε κομματάκια
Για την σαντιγί
300γρ κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Για το σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
μερικές σταγόνες λεμόνι
αν θέλουμε λίγο λικέρ ή κονιάκ
Για την επικάλυψη
150 γρ λευκή κουβερτούρα
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος