Για το παντεσπάνι
6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη 200γρ
1 ποτήρι αλεύρι 180γρ
1 μπείκιν πάουντερ 20 γρ
1 βανίλια
Για την Κρέμα Πατισερί
Πρώτη φάση
1 λίτρο γάλα
240γρ ζάχαρη
60γρ κορν φλάουερ ή νισεστέ
70γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 βανίλιες
Δεύτερη φάση
100γρ αυγά, 2 τεμάχια
150γρ κρόκοι αυγών, 5 κρόκοι
80γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό σε κομματάκια
Για την σαντιγί
300γρ κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Για το σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
μερικές σταγόνες λεμόνι
αν θέλουμε λίγο λικέρ ή κονιάκ
Για την επικάλυψη
150 γρ λευκή κουβερτούρα
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος