Menu
Menu
20230213_155506ναι (1)

Τούρτα τεμπέλικη με κρέμα, σαβαγιάρ και μαρμελάδα

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Τούρτα τεμπέλικη με κρέμα σαβαγιάρ και μαρμελάδα

Πιο τεμπέλικη τούρτα της στιγμής δεν έχετε φτιάξει.

Με μπισκότα σαβαγιάρ, σαντιγί και μαρμελάδα αρεσκείας σας εύκολη και πολύ νόστιμη.

Εγώ χρησιμοποίησα φράουλα μαρμελάδα που είχα δική μου στο ψυγείο.

Της πηγαίνουν και φρέσκα φρούτα από πάνω όπως εδώ φράουλες αν είχα.

Πολύ ωραία γίνεται και με μαρμελάδα πορτοκάλι ή λεμόνι.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΜΠΑΝΟΦΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα έτοιμα σαβαγιάρ περίπου 24 κομμάτια
150γρ γάλα με λίγο λικέρ ότι έχουμε για να βουτήξουμε τα σαβαγιάρ
400γρ φυτική σαντιγί ή ζωική
1 κουτί κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα 200γρ

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε την σαντιγί να αφρατέψει.

Χτυπάμε την σαντιγί να αφρατέψει.

Πριν δέσει τελείως αδειάζουμε μέσα το ζαχαρούχο και ξαναχτυπάμε να ανακατευτεί καλά.

Πριν δέσει τελείως αδειάζουμε μέσα το ζαχαρούχο και ξαναχτυπάμε να ανακατευτεί καλά.

Προσθέτουμε στην κρέμα τα 3/4 της μαρμελάδας και χτυπάμε να ανακατευτεί καλά και να σφίξει η σαντιγί.

Προσθέτουμε στην κρέμα τα 3/4 της μαρμελάδας και χτυπάμε να ανακατευτεί καλά και να σφίξει η σαντιγί.

Βουτάμε γρήγορα στο γάλα με λικέρ τα σαβαγιάρ ένα ένα και αραδιάζουμε σε 26άρα στρόγγυλη φόρμα.

Βουτάμε γρήγορα στο γάλα με λικέρ τα σαβαγιάρ ένα ένα και αραδιάζουμε σε 26άρα στρόγγυλη φόρμα.

Αδειάζουμε την σαντιγί μας πάνω από τα σαβαγιάρ. Αν θέλουμε να κάνουμε σχέδια με κορνέ κρατάμε λίγη σαντιγί για από πάνω.

Αδειάζουμε την σαντιγί μας πάνω από τα σαβαγιάρ. Αν θέλουμε να κάνουμε σχέδια με κορνέ κρατάμε λίγη σαντιγί για από πάνω.

Ανακατεύουμε καλά να μαλακώσει η υπόλοιπη μαρμελάδα για να την στρώσουμε από πάνω.

Ανακατεύουμε καλά να μαλακώσει η υπόλοιπη μαρμελάδα για να την στρώσουμε από πάνω.

Αν θέλουμε την διακοσμούμε ή την αφήνουμε σκέτη με την μαρμελάδα.

Αν θέλουμε την διακοσμούμε ή την αφήνουμε σκέτη με την μαρμελάδα.

Πολύ ωραία η τουρτίτσα αυτή και για γενέθλια ή για τον Βαλεντίνο, την γιορτή των ερωτευμένων.

Πολύ ωραία η τουρτίτσα αυτή και για γενέθλια ή για τον Βαλεντίνο, την γιορτή των ερωτευμένων.

Aφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες σίγουρα να σφίξει.

Aφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες σίγουρα να σφίξει.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.