Menu
Menu
20200426_215112(1)

Φράουλα, γλυκό κουταλιού, αρωματικό, παραδοσιακό

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Φράουλα, γλυκό κουταλιού, αρωματικό, παραδοσιακό

Αγαπημένο φρούτο η φράουλα.

Όπως και να την φάμε είναι εξαιρετική.

Σε τάρτες, σε κέικ, με κρέμες, μαρμελάδα, γλυκό κουταλιού.

Βγαίνουν 2 γεμάτα βάζα.

Υλικά

1500 γρ καθαρισμένες, πλυμένες και στραγγισμένες ολόκληρες φράουλες, σκληρές και μεγαλούτσικες
1000 γρ ζάχαρη
χυμό από 1/2 μεγάλο λεμόνι
1 ποτήρι νερό 250ml
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη (προαιρετικά) δίνει γυαλάδα και δένει το σιρόπι
1 βανίλια

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε στραγγίζουμε τις σκληρές φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και στραγγίζουμε καλά.

Πλένουμε στραγγίζουμε τις σκληρές φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και στραγγίζουμε καλά.

Από το βράδυ βάζουμε σε κατσαρόλα μια στρώση φράουλες, μία ζάχαρη, μία φράουλες μία ζάχαρη. Καπακώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το πρωί να βγάλουν οι φράουλες τα ζουμιά τους.

Από το βράδυ βάζουμε σε κατσαρόλα μια στρώση φράουλες, μία ζάχαρη, μία φράουλες μία ζάχαρη. Καπακώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το πρωί να βγάλουν οι φράουλες τα ζουμιά τους.

Το πρωί βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό μας και ξεκινάμε το βράσιμο. Ξαφρίζουμε και βράζουμε τις φράουλες για 15 λεπτά μόνο.

Το πρωί βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό μας και ξεκινάμε το βράσιμο. Ξαφρίζουμε και βράζουμε τις φράουλες για 15 λεπτά μόνο.

Βγάζουμε σε σουρωτήρι με τρυπητή κουτάλα τις φράουλες.

Βγάζουμε σε σουρωτήρι με τρυπητή κουτάλα τις φράουλες.

Βράζουμε το σιρόπι με τον χυμό λεμόνι και την γλυκόζη μέχρι να δέσει. 30 λεπτά με 45 περίπου σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε μέσα και το ζουμί από τις στραγγισμένες βρασμένες φράουλες. Κάνουμε δοκιμή μία σταγόνα σε πιατάκι. Αν είναι κόμπος και δεν τρέχει είναι έτοιμο το σιρόπι μας. Προσθέτουμε την βανίλια, ανακατεύουμε, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και βάζουμε προσεκτικά μέσα και τις φράουλες και βράζουμε μαζί άλλα 5 λεπτά.

Βράζουμε το σιρόπι με τον χυμό λεμόνι και την γλυκόζη μέχρι να δέσει. 30 λεπτά με 45 περίπου σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε μέσα και το ζουμί από τις στραγγισμένες βρασμένες φράουλες. Κάνουμε δοκιμή μία σταγόνα σε πιατάκι. Αν είναι κόμπος και δεν τρέχει είναι έτοιμο το σιρόπι μας. Προσθέτουμε την βανίλια, ανακατεύουμε, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και βάζουμε προσεκτικά μέσα και τις φράουλες και βράζουμε μαζί άλλα 5 λεπτά.

Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.