Menu
Menu
20190509_150224-678x470 (1)

Φρικασέ με χοιρινό

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Φρικασέ με χοιρινό.

Είπα να δοκιμάσω να κάνω ένα φρικασέ με μαρούλι και κρεμμυδάκι  και έγινε πολύ ωραίο με την χοιρινή σπάλα σε κομμάτια.

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες..

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1 κιλό χοιρινή σπάλα σε μερίδες κομμένη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 ε 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1.5 κιλό μαρούλι με τα χοντρά φύλλα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο βοδινό (προαιρετικά)
λίγο κουρκουμά
1/2 ποτήρι νερό

2 λεμόνια τον χυμό και
2 αυγά καλά χτυπημένα για το αυγολέμονο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε καλά το μαρούλι μας και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Πλένουμε και τα κρεμμυδάκια μας και κόβουμε ψιλές ροδέλες.

Πλένουμε καλά το μαρούλι μας και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Πλένουμε και τα κρεμμυδάκια μας και κόβουμε ψιλές ροδέλες.

Τσιγαρίζουμε το κρέας μας στο λάδι καλά και από τις δύο πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι στα κενά να πάρει λίγο χρώμα.

Τσιγαρίζουμε το κρέας μας στο λάδι καλά και από τις δύο πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι στα κενά να πάρει λίγο χρώμα.

Βάζουμε το κρεμμυδάκι και τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε δύο με τρεις φορές. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στην χύτρα 45 λεπτά στην κατσαρόλα πάνω από 1 ώρα. Θα το τρυπήσετε να δείτε αν είναι μαλακό.

Βάζουμε το κρεμμυδάκι και τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε δύο με τρεις φορές. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στην χύτρα 45 λεπτά στην κατσαρόλα πάνω από 1 ώρα. Θα το τρυπήσετε να δείτε αν είναι μαλακό.

Προσθέτουμε μετά τα μαρούλια αφού έβρασε το κρέας και τον άνηθο και βράζουμε άλλα 15 λεπτά όλα μαζί. Νερό προσθέτουμε μόνο αν χρειαστεί.

Προσθέτουμε μετά τα μαρούλια αφού έβρασε το κρέας και τον άνηθο και βράζουμε άλλα 15 λεπτά όλα μαζί. Νερό προσθέτουμε μόνο αν χρειαστεί.

Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια. Προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από το φαγητό για να μην κόψουν. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και κουνάμε καλά μέχρι να πάει παντού.

Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια. Προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από το φαγητό για να μην κόψουν. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και κουνάμε καλά μέχρι να πάει παντού.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.