Menu
Menu
20190126_151628-678x470 (1)

Ψαρόσουπα ελαφριά με μπακαλιάρο φιλέτο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ψαρόσουπα ελαφριά με μπακαλιάρο φιλέτο. Με λίγα λαχανικά, αλάτι πιπέρι, κουρκουμά. Νόστιμη και θρεπτική!

Ο μπακαλιάρος φιλέτο δεν έχει έντονη γεύση ψαριού και είναι ιδανικό για αυτούς που δεν τρώνε εύκολα την ψαρόσουπα όπως τα παιδιά.

Ο μπακαλιάρος επειδή είναι φιλέτο διαλύεται στο τέλος και δεν φαίνεται, οπότε μπορούμε να ξεγελάσουμε άνετα και να πούμε πως είναι σούπα λαχανικών.

Υλικά

4 με 5 φιλετάκια μπακαλιάρου φρέσκο ή κατεψυγμένο
4 πατάτες
1 μεγαλούτσικη γλυκοπατάτα
4 κολοκυθάκια
4 καρότα
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι κουρκουμά
ελαιόλαδο
νερό
μπορούμε να προσθέσουμε και μαιντανό ή σέλινο, εγώ δεν έβαλα
3 κουταλιές σούπας αλεύρι αραιωμένο σε 1/2 ποτήρι νερό για το δέσιμο

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε σκεπασμένο στην άκρη. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.

Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε σκεπασμένο στην άκρη. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.

Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε σκεπασμένο στην άκρη. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.

Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε σκεπασμένο στην άκρη. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα που έχει το νερό που βράσαμε το ψάρι. Αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως δεν θα έχει αγκάθια η σούπα πριν ρίξουμε τα λαχανικά σουρώνουμε το νερό σε σουρωτήρι.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα που έχει το νερό που βράσαμε το ψάρι. Αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως δεν θα έχει αγκάθια η σούπα πριν ρίξουμε τα λαχανικά σουρώνουμε το νερό σε σουρωτήρι.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το ψάρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά την σούπα για 45 λεπτά.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το ψάρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά την σούπα για 45 λεπτά.

Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά προσθέτουμε το ψάρι, αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο και σουρωμένο αλεύρι και αφήνουμε 1 λεπτό να κοχλάσει και αποσύρουμε. Μπορείτε να κάνετε και αυγολέμονο ή να προσθέσετε λεμόνι ή και τίποτε. Εγώ δεν πρόσθεσα τίποτε.

Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά προσθέτουμε το ψάρι, αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο και σουρωμένο αλεύρι και αφήνουμε 1 λεπτό να κοχλάσει και αποσύρουμε. Μπορείτε να κάνετε και αυγολέμονο ή να προσθέσετε λεμόνι ή και τίποτε. Εγώ δεν πρόσθεσα τίποτε.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

[email-subscribers-form id="1"]

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας.

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.