Menu
Menu
20190126_151628-678x470 (1)

Ψαρόσουπα ελαφριά με μπακαλιάρο φιλέτο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Ψαρόσουπα ελαφριά με μπακαλιάρο φιλέτο.

Με λίγα λαχανικά η ψαρόσουπα αυτή, αλάτι πιπέρι, κουρκουμά, λίγο ρύζι.

Νόστιμη και θρεπτική!

Ο μπακαλιάρος φιλέτο δεν έχει έντονη γεύση ψαριού και είναι ιδανικό για αυτούς που δεν τρώνε εύκολα την ψαρόσουπα όπως τα παιδιά.

Ο μπακαλιάρος επειδή είναι φιλέτο διαλύεται στο τέλος και δεν φαίνεται,

οπότε μπορούμε να ξεγελάσουμε άνετα και να πούμε πως είναι σούπα λαχανικών.

ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

4 με 5 φιλετάκια μπακαλιάρου φρέσκο ή κατεψυγμένο ή ότι άλλο ψάρι προτιμάτε
4 πατάτες
1 μεγαλούτσικη γλυκοπατάτα
4 κολοκυθάκια
4 καρότα
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι κουρκουμά
ελαιόλαδο
νερό
μπορούμε να προσθέσουμε και μαιντανό ή σέλινο,
μισό ποτήρι ρύζι καρολίνα ή γλασέ αν την θέλουμε πιο χορταστική και δεμένη
1 κουταλιά σούπας κορν φλαουρ στο τέλος αν θέλουμε αραιωμένο σε 1/4 ποτήρι νερό για να χυλώσει περισσότερο η σούπα

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε σκεπασμένο στην άκρη. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.

Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε σκεπασμένο στην άκρη. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.

Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε σκεπασμένο στην άκρη. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.

Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε σκεπασμένο στην άκρη. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα που έχει το νερό που βράσαμε το ψάρι. Αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως δεν θα έχει αγκάθια η σούπα πριν ρίξουμε τα λαχανικά σουρώνουμε το νερό σε σουρωτήρι/σίτα.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα που έχει το νερό που βράσαμε το ψάρι. Αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως δεν θα έχει αγκάθια η σούπα πριν ρίξουμε τα λαχανικά σουρώνουμε το νερό σε σουρωτήρι/σίτα.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το ψάρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά την σούπα για 45 λεπτά.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το ψάρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά την σούπα για 45 λεπτά.

Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά προσθέτουμε το ψάρι, αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο και σουρωμένο κορν φλαουρ και αφήνουμε 1 λεπτό να κοχλάσει και αποσύρουμε. Μπορούμε να κάνουμε και αυγολέμονο ή να προσθέσουμε λεμόνι ή και τίποτε.

Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά προσθέτουμε το ψάρι, αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο και σουρωμένο κορν φλαουρ και αφήνουμε 1 λεπτό να κοχλάσει και αποσύρουμε. Μπορούμε να κάνουμε και αυγολέμονο ή να προσθέσουμε λεμόνι ή και τίποτε.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.