Menu
Menu
20221025_165223 (1)

Σοκολατόπιτα κατσαρόλας με γλάσο σοκολάτας

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σοκολατόπιτα κατσαρόλας με γλάσο σοκολάτας

Εύκολη, ζουμερή και νόστιμη.

Γίνεται γρήγορα γιατί τα ανακατεύουμε στην κατσαρόλα.

Με υπέροχη γεύση σοκολάτας που λιώνει στο στόμα.

Το γλάσο το περιχύνουμε όσο είναι ζεστή η σοκολατόπιτα αφού την έχουμε τρυπήσει πολύ καλά με ξυλάκι από σουβλάκια η καλαμάκι του καφέ.

Έτσι ρουφάει όλη την σοκολάτα το κέικ και γίνεται πιο ζουμερή και σούπερ σοκολατένια.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ  ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΕΛΕΙΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

250γρ βούτυρο
300γρ ζάχαρη
150γρ κακάο
350γρ βραστό νερό
50ml κονιάκ
5 αυγά
2 βανίλιες
350γρ αλεύρι
20γρ μπείκιν

Για την γκανάζ
250γρ κουβερτούρα λιωμένη μέσα σε
200γρ γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος

Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ανακατεύουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και την ζάχαρη να λιώσουν. Προσθέτουμε το κακάο, το βραστό νερό και κονιάκ, ανακατεύοντας συνέχεια, κρατάμε 350γρ από το υγρό της κατσαρόλας. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας αφού το έχουμε αποσύρει από την φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μείκιν ανακατεύοντας απαλά και το αδειάζουμε σε ταψάκι η πυρέξ 24εκ.

Ανακατεύουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και την ζάχαρη να λιώσουν. Προσθέτουμε το κακάο, το βραστό νερό και κονιάκ, ανακατεύοντας συνέχεια, κρατάμε 350γρ από το υγρό της κατσαρόλας. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας αφού το έχουμε αποσύρει από την φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μείκιν ανακατεύοντας απαλά και το αδειάζουμε σε ταψάκι η πυρέξ 24εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά μόνο! Το βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε το υγρό που κρατήσαμε νωρίτερα. Γαρνίρουμε όπως θέλουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά μόνο! Το βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε το υγρό που κρατήσαμε νωρίτερα. Γαρνίρουμε όπως θέλουμε.

Σε στρόγγυλο ή μακρόστενο ταψάκι. Ζεσταίνουμε 200ml κρέμα γάλακτος πολύ καλά και σπάμε μέσα 250γρ σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει και να γίνει σαν κρέμα. Τρυπάμε την ακόμη ζεστή σοκολατόπιτα μας με καλαμάκι πολλές φορές και περιχύνουμε το γλάσο μας να ρουφήξει και μέσα. Το γλυκό τρώγεται σκέτο κρύο ή ζεστό με παγωτό.

Σε στρόγγυλο ή μακρόστενο ταψάκι. Ζεσταίνουμε 200ml κρέμα γάλακτος πολύ καλά και σπάμε μέσα 250γρ σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει και να γίνει σαν κρέμα. Τρυπάμε την ακόμη ζεστή σοκολατόπιτα μας με καλαμάκι πολλές φορές και περιχύνουμε το γλάσο μας να ρουφήξει και μέσα. Το γλυκό τρώγεται σκέτο κρύο ή ζεστό με παγωτό.

Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει τα υγρά του πριν το κόψουμε.

Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει τα υγρά του πριν το κόψουμε.

Καλή απόλαυση!

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή με τους φίλους σας

Σχετικές Συνταγές

Πρόσφατες Συνταγές

Πρόσφατα Άρθρα

Κατηγορίες Συνταγών

Menu

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Loading

Βρείτε μας στα social media

Στείλτε μας το μήνυμα σας

και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε άμεσα

Newsletter

Βρείτε μας στα social media

Copyright 2019 All rights reserved. Owner and Founder Irini Patiloudi.

Οι συνταγές των φίλων του cook-bake.gr δημοσιεύονται με την συγκατάθεση τους.